Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Rus Kadın Daha Fazla Kaçamadı

Müebbet Hapis Cezası Alan Rus Kadın Konya'da Yakalandı

Rus Kadın Daha Fazla Kaçamadı

Gündem   A+a-

Hatay’ın İskenderun ilçesinde 2010 yılında çıkar amaçlı kurulan suç örgütüne yardım etmek, suçu gizlemek, delilleri yok etmek, tasarlayarak adam öldürmek ve yağma suçlarından hakkında kesinleşmiş müebbet hapis cezası bulunan Rus kadın Konya’da yakalandı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 2010 yılında çıkar amaçlı kurulan suç örgütüne yardım etmek, suçu gizlemek, delilleri yok etmek, tasarlayarak adam öldürmek ve yağma suçlarından hakkında kesinleşmiş müebbet hapis cezası bulunan Rus kadın Konya'da yakalandı.

Olay, yaklaşık 6 yıl önce İskenderun'da meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, İzzettin Orhan isimli iş adamının ortadan kaybolmasının ardından Hatay ve İskenderun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan operasyon sonrasında Rus uyruklu Mariyam Khalimbekova adlı kadın üzerinden suç örgütü çökertilmişti. Rus Khalimbekova'nın telefon kayıtlarından yola çıkan polis, bağlantılı olduğu telefonları deşifre ederek Trabzon ve İskenderun'daki çete bağlantısını kurmuş, yapılan teknik takip sırasında, çetenin bugüne kadar gerçekleştirdiği adam kaçırma, ihaleye fesat karıştırma, adam öldürme ve çek senet tahsilatı gerçekleştirdiği yaklaşık olayları ortaya çıkarmıştı. İskenderun başta olmak üzere 5 il ve üç ilçede eş zamanlı yapılan operasyonlarda aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu gözaltına alınan 47 kişiden 22'si tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

DAHA FAZLA KAÇAMADI

Suç örgütünün çökertilmesinin ardından o dönemde cezaevine gönderilenler arasında bulunan Rus Mariyam Khalimbekova, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra uzun tutukluluk süresi nedeniyle tahliye edildi. Daha sonra Yargıtay tarafından cezası onanan Rus kadın, cezası kesinleştiğini öğrendikten sonra kaçmaya başladı. Khalimbekova'nın Konya'da olduğunun tespit edilmesi üzerine polis, sanığı merkez Selçuklu ilçesi Sancak Mahallesi'ndeki bir evde yakaladı. Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan Rus kadın adliyeye sevk olurken, çıktığı hakim karşısında kesinleşmiş müebbet hapis cezası yüzüne okunduktan sonra cezaevine gönderildi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş