Skip Navigation Links

“İnsan Yetiştirmek Kutsal Bir Görevdir.”

24 Kasım öğretmenler günü resmi kutlama töreninde konuşan iskenderun ilçe milli eğitim müdürü

“İnsan Yetiştirmek Kutsal Bir Görevdir.”

Eğitim   A+a-

Ahmet GÜVEN “İnsan yetiştirmek kutsal bir görevdir.” dedi.
Konuşmasında kutsal bir görev olan öğretmenliğin önemine vurgu yapan GÜVEN şöyle dedi ;
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet mektepleri Başöğretmenliğini kabulü nedeniyle, her yıl 24 Kasım “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. Çok özel, çok yüce bir mesleğin sahibi olarak bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın,  sevgi ve fedakârlık gerektiren; sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zil ile başlayıp zil ile bitmeyecek kadar ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görevdir Öğretmenlik!


“İnsan yetiştirmek kutsal bir görevdir.” olgusuyla örülen öğretmenlik; fedakârlık, cefakârlık isteyen saygın mesleklerin başındadır. Her zaman ve her şart altında bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır.


Hayat merdivenine henüz ilk adımını bile atmamış, anne babaların öpmeye bile kıyamadığı minik yavrular merdivenin ilk basamağını çıkmak için ellerinden tutmanızı beklemektedirler. Hayatın gittikçe zorlaştığı ve karmaşıklaştığı günümüzde, zorluklarla savaşabilmek, ayakta kalabilmek için yeterli bilgi ve becerilerle donatılmak amacıyla iki dudağınızın arasından çıkacak kelimelere kulak kesilmektedirler. 


Öğretmen; öğrenendir, öğretendir, üretendir! O, fikir düzleminin vazgeçilmez kişisidir. O, bir toplumun ekonomik, sosyal ve siyasal temellerini şekillendiren mihenk taşıdır. Toplumları geleceğe hazırlayan, eğitim ve öğretim sürecinin temel nüvesi olan öğretmenler, toplumların gerçek mimarlarıdır. Her şeyin eğitim ve öğretimle başladığı yüzyılımızda, sosyo-ekonomik anlamda çağdaş uygarlık seviyesine yaklaşmış toplumlar, eğitim öğretim mimarı olan siz öğretmenler sayesinde, bu noktaya gelmişlerdir.


Toplumu kucaklayan, dünyayı algılayan, teknolojiyi kullanırken milli ve manevi değerleriyle uyumlu, milletin ruhuyla harmanlanmış; sevgi, şefkat ve merhametle yoğrulmuş, erdemli ve ahlaklı nesil yetiştirmek görevimizdir. Çağı yakalamış, zamanın ruhuna uygun evrensel değerleri algılayıp aşabilen; milli kültürümüzü özümseyen; kalkınma yarışında bizlere gurur verecek gençleri yetiştireceğinize yürekten inanıyorum. Kutsal mesleği icra ederken sorumluluğunuzu yerine getireceğinize güvenimiz tamdır. 


Bugün mesleğe yeni katılan genç öğretmen arkadaşlarımıza aramıza hoş geldiniz diyor; emekli olan öğretmenlerimize bundan sonraki hayatlarında sağlık ve huzur temenni ediyor; şehit olan ve ahirete irtihal eden öğretmenlerimize de Allah`tan rahmet diliyorum. Böylesine onurlu ve güzide bir mesleğin üyesi olmanın verdiği mutlulukla, tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü tebrik ediyor, sağlık ve başarı dolu nice yıllar diliyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet