Skip Navigation Links

İşte Civelek İşte Hizmetleri

Civelek Gazetecilerle İlk Kez Sahaya İndi

Gündem   A+a-

İşte Civelek İşte Hizmetleri
Civelek Gazetecilerle İlk Kez Sahaya İndi

Başkanı Yusuf Civelek, “İnsanlarımızı çaresiz bırakmayacağız”
Esentepe Mahallesi, Gültepe Mahallesi, Yıldırımtepe Mahallesi, Kocatepe Mahallesi, Buluttepe Mahallesi, Barıştepe Mahallesi'ndeki parke döşeme çalışmalarını, Numune Mahallesi'ndeki yağmursuyu drenaj kanalı ile içme suyu çalışmalarını basın mensuplarına yerinde anlattı. Devam eden çalışmaları basın mensuplarıyla birlikte gezen Başkan Civelek “ Alt yapı çalışmalarının yüzde 87’si tamamlanmış bir durumda. İskenderun her şeyin en iyisine layıktır” dedi. Düzenlenen geziye Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in yanı sıra belediye başkan yardımcısı Haluk Arlı ve ilgili daire müdürleri katıldı.

 

Tepe mahallelerindeki alt yapı çalışmalarını basın mensuplarıyla birlikte gezen belediye Başkanı Yusuf Civelek devam eden çalışmalar hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. Basın mensuplarını bilgilendiren İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “İnsanlarımızı çaresiz bırakmayacağız. Vatandaşımızın sıkıntılarını olanaklarımız ölçüsünde tek tek çözeceğiz” dedi.
Tepe mahallelerini 6 ayrı mahalleye, bir buçuk yıl içerisinde 100 bin metrekare parke taşı, 300 bin metrekare de asfalt döşemesi yapıldığını İskenderun Belediye Başkanı Civelek, “Bu bölgelere altyapı, temizlik hizmetleri ile sinek ve haşereye karşı ilaçlama de getirildi. Tepelerdeki çalışmaların yüzde 87'si tamamlandı, yüzde 13'ü kaldı. Onlar da bir ayda bitirilecek. Amacımız İskenderun'u daha yaşanılır bir hale getirmektir. Çalışmalarımızı bunun için sürdürüyoruz. Bir buçuk yılda çok şey yapıldı, ama bu 'yapılacak çalışmalar bitti' demek değildir. İskenderun'u daha güzel bir hale getirmek için imkanlarımızı zorluyoruz. Bir buçuk yıl içerisinde bunlar oldu, bir yıl sonra daha fazla şey yapılacak, daha iyi olacak” diye konuştu. İskenderun'un ilk yerleşim alanının Esentepe yöresi olduğunu anımsatan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, bölgeye imar planının gelmesi için ihale yapıldığını ve bu yönde çalışmaların başladığını, 6 ay içerisinde de bitmesinin beklendiğini söyledi. Civelek, “Çalışma bitince bölgede SİT alanı belirlenecek ve o alanda Kültür Bakanlığı ile MKÜ arkeolojik kazı çalışması yapacak. Diğer alanlara da imar getirilecek. Arkeolojik kazı çalışmasıyla İskenderun'un tarihi de ortaya çıkacak. Ve oradan çıkarılacak çok sayıdaki tarihi eser, müzeye konulacak. Yöre de insana yakışır hale getirilecek.”
Yunus Emre Mahallesi'nde 'Maydonoz Park' olarak tanımlanan 17 dönümlük alan ile yanındaki 10 dönümlük alanın birleştirileceğini anlatan İskenderun Belediye Başkanı Civelek, "10 dönümlük alan 600 bin liraya satın alındı. Buraya sosyal tesis alanı ile park yapacağız. Hemen karşısındaki alana da, 500 metre uzunluğunda bisiklet ve yürüyüş yolu yapılacak. Bunun için de bakanlıkla yapılan çalışmalar sürüyor” diye konuştu.
İskenderun-Antakya-Arsuz yolu kavşağında düzenleme çalışmasının yapıldığını ve kentin en büyük meydanının o alanda oluşturulacağını ifade eden Civelek, “Elips şeklinde planlanan kavşak meydanı 58x28 metre genişliğinde olacak ve 50 metre uzunluğundaki yoldan 6 sıra araç bir anda kavşaktan çıkış yapabilecek. Bu araçlar 100 metre sonra normal yol veya servis yoluna girip, TCDD İskenderun Limanı B Kapısı'na kadar devam edebilecek” dedi.
Civelek'in mahalle gezisi sırasında iki zabıta görevlisi de bölgedeki çocuklara şeker dağıttı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet