Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Küçükcan:'AB Türkiye İle Daha Yakın Çalışmalı'

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, Avrupa Birliği'nin Türkiye ile daha yakın işbirliği halinde çakışması

Küçükcan:'AB Türkiye İle Daha Yakın Çalışmalı'

Gündem   A+a-

bunun içinde üyelik önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.
Avrupa Parlamentosu Anayasal İşler Komitesi tarafından Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen "Avrupa Birliği'nin Kurumsal Evrimi" başlıklı toplantıya katılan Küçükcan, Avrupa Birliği'nin ciddi sınamalar ile karşı karşıya olduğunu belirterek, göç, güvenlik ve ekonomik krizlerin yönetilmesinde AB'nin yeni girişimlere ve politikalara ihtiyacı olduğunu söyledi.
Toplantı hakkında bilgi veren Küçükcan "Toplantıda ulusal parlamentolar ile Avrupa Parlamentosu arasındaki siyasal diyaloğun güçlendirilmesi, AB yönetiminin yürütme düzeyinde parlamenter takibi ve incelenmesi konuları tartışıldı. Ulusal parlamentolar ile Avrupa Parlamentosu arasında kopukluklar olduğu, bu kopukların giderilmesi gerektiği ifade edildi. Özellikle ulusal parlamentoların egemenlik haklarının önemsenmesi ve bundan ödün verilemeyeceği belirtilerek siyasi diyaloğun artırılması gerektiğinin altı çizildi. Ayrıca Avrupa Birliği kurumlarının daha etkin çalışmasının yol ve yöntemlerine ilişkin konular ele alındı" dedi.
"AB TÜRKİYE'İN ÜYELİĞİNİ HIZLANDIRMALI"
Milletvekili Küçükcan toplantıda, Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılım oranının çok düşük olmasının AB'nin geleceğine inancın zayıflaladığının bir göstergesi olabileceğini, bu nedenle Avrupa Birliği'nin karar alma mekanizmalarının daha geniş katılıma alan açacak şekilde demokratikleşmesi gerektiğini söyledi. Avrupa Parlamentosu seçimlerine düşük katılım oranının yükseltilmesi için de çaba sarf edilmesinin yararlı olacağını belirten Milletvekili Küçükcan, ayrıca AB üyelik müzakerelerinde Türkiye'nin üyeliğinin önündeki engellerin bir an önce kaldırılmasının her iki taraf için de kritik olduğunu, adil olmayan biçimde kapatılan fasılların da derhal açılması gerektiğini söyledi. Milletvekili Küçükcan, Avrupa'nın karşılaştığı sorunların çözümün de Türkiye'nin katkılarının önemsenmesi ve üyelik sürecinin hızlandırılması gerektiğini ifade etti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar