Skip Navigation Links

Mekanınız Sizi Yansıtsın

Adana merkezli Kocamanlar Perde İç Mimarlık ve Tasarım Şirketi Ceo'su Kazım Kocaman,zevklerin her alanda olduğu gibi ev ve iş yeri

Mekanınız Sizi Yansıtsın

Yaşam   A+a-

dekorasyonu alanında da büyük farklılık gösterdiği gerçeğinin tartışılmaz olduğunu belirterek, "Kişi, kendisini yansıtan mekanlarda huzurlu ve mutlu olur. Bu nedenle, iç dekorasyon günümüzün en önemli meslek alanlarından biri haline gelmiştir" dedi.
Kazım Kocaman, her mekanın aslında orada yaşayan bireyin kişiliğinin aynası olduğunu ifade ederek, "Kimileri sadelikten yanayken, kimileri duvar kağıdından mobilyaya kadar gösterişli olanları tercih eder. Bunların hepsi saygı duyulması gereken gerçeklerdir. Önemli olan unsur mekanda bütünlüğü oluşturabilmek" diye konuştu.
Evini ya da iş yerini dekora etmek isteyen bir kişinin öncelikle renk ve kullanılacak materyaller konusundaki kararının belirleyici unsur olduğunu ifade eden Kocaman, bu konuda kararsız kalanlara, şu önerilerde bulundu:
"Evin içi açık renge çalan bir boya ile boyanırsa ev aydınlatma açısından değer kazanır. Ancak, ev çok büyük ise bu kaygıdan uzak bir tercih kullanabilir. Dekorasyona ilk başta bir renk veya bir stil vererek başlanmalı. Bunlar, dekorasyonda belirleyici unsurlardır. Aydınlık bir ortam istenmiyorsa pastel ve koyu tonlar tercih edilmeli. Bunun tam tersi aydınlık bir ortam isteniyorsa mümkün olduğunca beyaz ve kırık beyaz üzerinde yoğunlaşma olmalı. Eğer, sıcak ve huzurlu bir ortam istiyorsanız mutlaka ahşap kullanılmalı. Mekanda uygun boyutlarda görsel kullanılmalı. Bir resim ortama ayrı bir değer katar. Karanlık ve küçük odalarda tavana yada duvara ayna konularak, mekanda genişleme sağlanabilir. Eğer ortamda canlı bir atmosfer oluşturmak istiyorsanız mavi ya da mavinin tonları kullanılabilir."
Moda sektöründe en popüler tasarımlar arasında bulunan çizgili iç tasarımların özellikle bu yıl ilham verici enerjisi ile trend haline geldiğini ifade eden Kazım Kocaman, "Kalın-ince, yatay-dikey, ev ya da iş yeri dekorasyonlarında kullanılmaktadır. Halılarda, resimlerinde, duvar kağıtlarında çizgili desenleri kullanabilirsiniz. Yaratıcılığınızı kullanarak evinizde çizgileri kullanın. Unutmayın, renk en önemli faktördür. Ekstra enerji için siyah ve kırmızı karışımı, canlılık için yeşili kullanın" önerisinde bulundu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet