Skip Navigation Links

Karaisalı,Yenilebilir Nebat Deposu

Karaisalı'da Yenilebilir Yabani Nebatın Araştırılması ve Ekoturizm'in Geliştirilmesi Projesi'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

Karaisalı,Yenilebilir Nebat Deposu

Gündem   A+a-

Kısa adı KARGİ-DER olan Karaisalı Kalkınma Yardımlaşma ve Girişimciliği Destekleme Derneği'nin proje sahibi olduğu ve Karaisalı Belediyesi, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve Karaisalı Meslek Yüksek Okulu'nun proje ortaklığı ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi ile Karaisalı Belediyesi'nin finansör olduğu "Karaisalı'da Yenilebilir Yabani Nebatın Araştırılması ve Ekoturizmin Geliştirilmesi Projesi" Çukurova Üniversitesi Karaisalı Meslek Yüksek Okulu Toplantı salonunda yapıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan KARGİ-DER Başkan Yardımcısı Yılmaz Aydoğan, "Bin derde deva, hastalığa veda ve uzun yaşamın sırrı olan otlar, paha biçilemezdir kuşkusuz. Ilıman Akdeniz iklimli Karaisalı Bölgesi bu konuda çok şanslıdır. Karaisalı'da yerel halkın değerlendirdiği onlarca yenilebilir yabani nebat bulunmakla birlikte, konu üzerinde yapılmış yeterli sayıda bilimsel çalışma veya basılı yayın yoktur. "Karaisalı Köylerinde Halkın Kullandığı Doğal Bitkilerin Etnobotanik Yönden Araştırılması" adlı çalışmaya göre bölgede 54 familyadan 124 cinse ait 180 bitki insanlarca çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Bunlardan 61'i gıda amaçlı kullanımdır" dedi.
Aydoğan, bu projenin uygulanması ile Adana'da yaşayan kadınlarla Karaisalı kırsalında proje uygulama alanı olarak seçilen bölgedeki kadınlar arasında işbirliği yapılarak etkileşimleri artırılacağını ifade ederek, "Karaisalı'da bulunan işsiz genç kadınlardan bir kısmının girişimci vasıflarının geliştirilmesine ve geçici istihdamına katkıda bulunulmuş olacaktır" diye konuştu.
Yapılan sunum sonunda bir konuşma yapan Karaisalı Belediye Başkan Vekili Hakan Arıcı, ilçede tarıma ek olarak yapılacak turizm ve sanayinin de geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Bu projenin Karaisalı tanıtımına katkı vereceğini vurgulayan Arıcı, "Bu projeye destek verenlere ve proje ortaklarına teşekkür ediyorum. Ev sahipliği için MYO'muza özel olarak teşekkür ederim. Yeni işbirliklerinde beraber olmak dileğiyle başarılar diliyorum" dedi.
Daha sonra soru cevaplar bölümünü, dilek ve temenniler konuşmaları izledi.
Toplantıya Karaisalı Belediye Başkan Yardımcıları Rıfat Köroğlu ve Recep Ak, ÇÜ Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Dr. Özgül Keskin, Öğretim Üyesi Doç Dr. Naime Zülal Elekçioğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir Yeşilkuş, Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Alvur, Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri, Adana Kent Koseyi Başkanı Ahmet Özen, Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Ünnü ve öğrenciler katıldı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet