Skip Navigation Links

04 Şubat Perşembe işçiler Çalışmayacak!

Tekel İşçileri Bir Başka Kamu Kurum veya Kuruluşlarda Görevlendirilmeli.'

Gündem   A+a-

Boyacılar Parkında, kentteki bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı bir basın açıklaması düzenlenirken buradaki açıklamayı Türk İş İl Temsilcisi Ali İhsan Üstünbaş yaptı.

Türk-İş Genel başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile ilgili bakanlar arasında yapılan görüşmeden herhangi bir çözüm çıkmadığı söylen İl Temsilcisi Üstünbaş, “Hükümet yetkilileri, ekonomik ve demokratik hakların baskı altında tutulması olan 4C düzenlemesinin sürdürüleceğini belirterek, kimi parasal artış önerileri getirdiler. Türk-İş yöneticileri ise bu önerilere karşı çıktı ve TEKEL işçilerinin yıllardır çalıştığı işyerlerindeki özlük haklarının korunarak bir başka kamu kurum yada kuruluşa geçirilmelerini istedi.
Hükümetin TEKEL işçilerinin haklarını yok etmeye yönelik yaklaşımlarını bir kez daha protesto ediyoruz. Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK genel başkan ve temsilcileri daha önceden kararlaştırdıkları eylem tarihini, eylem hazırlıkların daha iyi yapılabilmesi için 4 Şubat 2010’a (bugün) erteleme kararı aldı” dedi.
Türk-İş’e bağlı işçilerin bugün mesai saatleri boyunca çalışmayacaklarını kaydeden Üstünbaş; “4 Şubat günü yapılacak eylem saat 08.00-17.00 arasında gerçekleştirilecek ve bu süre zarfında çalışanlar üretimden gelen güçlerini kullanacaklardır. Türk-İş ve Türk-İş’e bağlı sendikalara üye işçiler ise Anayasa’nın çalışma hakkı ve ödevi ile ilgili düzenlemede tanınan ‘çalışmama hakkını’ kullanarak 4 Şubat 2010 Perşembe günü (bugün) saat 08.00-17.00 arasında kendilerini izinli sayacaktır. Türk-İş olarak TEKEL işçilerinin onurlu ve çetin mücadelesini her aşamada destekledik, destekliyoruz ve destekleyeceğiz. Çünkü onların direnişi bizimde direnişimizdir. Çünkü onların çığlığı bizim de çığlığımızdır” dedi.
Daha sonra söz alan İsdemir Çalışan ve Emekliler Derneği Başkanı Bayram Özarslan da, kadrolu ve her türlü sosyal hakla çalışırken, özelleştirmeler sonrası AKP hükümetince çıkarılan 4-C yasasına geçirilmeye çalışılan ve bunu kabul etmeyen Tekel işçilerinin haklı mücadelesinin desteklediklerini söyledi. Özarslan, “Tekel işçilerinin bu haklı mücadelesini bölgemizde aynı konumda çalıştırılan yüzlerce üyem ve binlerce İDÇ’nin özeleştirimi sonrası bu kadroya geçirilen manevi üyelerim adına destekliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından, tekel işçilerine ve bugün çalışmayacak olan işçilere destek amacıyla bugün saat 12.30’da Boyacılar Parkında yine bir açıklama yapılacağı belirtildi ve tüm İskenderun halkı destek vermeye çağırıldı.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet