Skip Navigation Links

OSB'ler Yerli Otomobile Kucak Açtı

OSB'ler yerli otomobil üretimine açık destek verdi

OSB'ler Yerli Otomobile Kucak Açtı

Ekonomi   A+a-

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu; "Yerli otomobil üretimine yatırım yapmak isteyen sanayicilerimize OSB'ler olarak kucak açmaya, onlara uygun yatırım ortamları sunmaya hazırız" dedi.
Üretim rekorlarının kırıldığı, ithal edilen pek çok ürünün üretilmeye başlandığı, planlı ve çevreci üretimin merkez üssü olarak bilinen OSB'ler adına OSBÜK'ten yerli otomobil üretimine açık destek geldi. Üreten Türkiye'nin dinamo su OSB'lerin çatı kuruluşu OSBÜK, "baba yiğitlere" kucak açmaya hazır olduğunu açıkladı. OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu, yerli otomobil üretiminin milli bir mesele olduğunu vurgulayarak; "OSB camiası olarak yerli otomobil üretimini sonuna kadar destekliyoruz" diyerek konuştu.
"YARIM KALAN HİKAYEYİ OSB'LER TAMAMLAYACAK"
Nakıboğlu, yerli otomobil üretimine yatırım yapmak isteyen sanayicilere OSB'ler olarak arsa tahsis etmeye veya gerektiğinde yeni OSB kurmaya hazır olduklarını ifade etti. Nakıboğlu,"Sanayicimiz yerli otomobilimizi üretebilecek teknolojik birikime, potansiyele ve cesarete; OSB'lerimiz de, yerli otomobil için gereken uygun yatırım ortamlarına sahiptir. YerliotomobilüretimineyatırımyapmakisteyensanayicilerimizeOSB'lerolarakkucakaçmaya, onlara uygun yatırım ortamları sunmaya hazırız" şeklinde konuştu. Nakıboğlu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirmesi, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun milli bir mesele olarak takip etmesi ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık'ın olağanüstü gayret ve destekleriyle yerli otomobilde tarihi bir fırsat yakalandığını düşünüyorum. Otomotivin yanı sıra birçok sektör için fırsat olan yerli otomobilin 'devrim otomobili' ile yarım kalan hikayesini mutlaka tamamlamak zorundayız. OSB'ler olarak, yerli otomobile yatırım yapmak isteyen 'baba yiğitleri' yatırım altyapıları hazır bölgelerimize davet ediyoruz" diye devam etti.
YATIRIMCILARI OSB'YE DAVET
Nakıboğlu OSB'lerin pozitif ayrımcılıklara sahip olduklarını da hatırlatarak, yatırımcıları OSB'ye davet etti. Nakıboğlu, "Halen yürürlükte olan teşvik mevzuatı ile OSB'lere pozitif ayrımcılık yapılmış olup, OSB'lere yapılan yatırımlar bulundukları bölgenin bir alt bölge teşvikinden yararlanıyor. Elektrik üretim ve dağıtım yetkisi olan OSB'ler, katılımcılarına yaptığı yatırımlarla iletim şebekesine erişimi sağlaması ve toplu alım avantajları ile ucuz ve bir o kadar da kaliteli enerji sağlamaktadır. Bu sebeplerlebütünyatırımcılarınveözellikleyerliotomobilyatırımcılarınıntekadresi OSB olmalıdır" şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet