Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Engelli Çocuğun Parası Gasp Edildi

Adana'da yoğurt almaya giden 13 yaşındaki engelli bir çocuk, yanına yardım bahanesiyle yaklaşan bir kişi tarafından gasp edildi

Engelli Çocuğun Parası Gasp Edildi

Yerel   A+a-

Gasp anı güvenlik kamerası tarafından da görüntülendi.
Edinilen bilgiye göre, 13 yaşındaki Murat Karakuş 1 yaşındayken ateşli hastalık geçirdiği için hastaneye götürüldü. Ancak yanlış iğne yapıldığı için bacakları bir daha tutmadı. Annesi ev hanımı babası da seyyar satıcı olan Karakuş, akülü engelli aracıyla hayatını devam ettirmek zorunda kaldı.
Yüreğir ilçesinde dün akşam üzeri meydana gelen olayda ise, Murat Karakuş'un annesi oğluna 10 lira para vererek, bakkaldan yoğurt almasına istedi. Evinden çıkan Karakuş akülü aracıyla markete gitmek üzere yola çıktı. Yolun karşısına geçtikten sonra yanına beyaz kazaklı biri yaklaşarak "Sana yardım edeyim" diyerek akülü araçtan tutup itmeye çalıştı. Karakuş kendisinin acelesi olduğunu söyleyip hızlandı ancak şahıs aracı tutup hızlanmasını önledi. Biraz gittikten sonra da Karakuş'un elindeki parayı istedi. Karakuş parayı vermek istemeyince, "Ya parayı verirsin ya da seni öldürürüm" dedi. Bunun üzerine korkan Murat Karakuş parayı verip hızla geri eve döndü. Gaspçı ise ara sokaklara girerek kayboldu. Bu anlar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Murat Karakuş olayı ailesine anlattı. Aile de hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis güvenlik kamerası görüntülerinden belirlediği gaspçıyı yakalamak için çalışma başlattı.
"SALYALARI AKIYORDU GÖZLERİ KIPKIRMIZIYDI"
Engelli Murat Karakuş olayın şokunu atlattıktan sonra yine akülü aracıyla mahallede gezmeye başladı. Karakuş olay anını ise şöyle anlattı:
"Ben kasabın önünden geçerken geldi sol kolumu tuttu ve 'dur yardım edeyim sana' dedi. Kendim çıkabilirim dedim 'yok ben yardım edeyim' dedi. Ben de yemek piştiği için hızlanmam gerekiyordu hızlandım. Bana dedi ki 'yavaş git' ben de yavaşladım. Bakkalın önünde tuttu beni 'ya parayı verirsin ya da seni öldürürüm' dedi ben de korktum tüylerim diken diken oldu parayı verdim ve uzaklaşmaya başladım. Hemen eve koştum. Kameralara baktık teşhis edildi, o hırsızın bir an önce bulunmasını istiyorum. 10 lira paramı aldı yanında bıçak yoktu sadece boğazıma sarıldı eliyle ve dedi ki 'ya para ya da seni öldürürüm.' Salyaları akıyordu, gözleri kıpkırmızıydı çok korktum. Ben engelliyim gasp ettiler insanlık kalmamış demek ki. Eğer bu durumdaki birini gasp ediyorlarsa her şeyi yapar bu adamlar. Eğer bu kağıt parçası için bunu yapıyorsa lanet olsun."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar