Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Beş İlin Sağlık Personeli Mersin'de İlkyardım Eğitici Eğitimi Alıyor

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği ilk yardım eğitici eğitimine ev sahipliği yapıyor

Beş İlin Sağlık Personeli Mersin'de İlkyardım Eğitici Eğitimi Alıyor

Sağlık   A+a-

Eğitime Mersin, Tokat, Osmaniye, Hatay ve İstanbul'da görev yapan sağlık personeli katılıyor.
Mersin'de, 16-20 Kasım 2015 tarihleri arasında 5 gün sürecek eğitimde, 21 kursiyere Sağlık Bakanlığı eğitmenleri tarafından verilen 'İlk Yardım Eğitici Eğitimi'nde, Eğitim Becerileri, Temel Yaşam Desteği, Havayolu Tıkanıklığı, Kanamalarda İlkyardım, Boğulmalarda İlkyardım, Yaralanma, Yanık ve Donuklarda İlkyardım, Kırık ve Çıkıklarda İlkyardım, Bilinç Bozukluklarında İlkyardım, Hasta ve Yaralı Taşıma Teknikleri, Zehirlenmeler ve Hayvan Isırıklarında İlkyardım konularında bilgiler veriliyor. Eğitim sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan kursiyerlere İlkyardım Eğitici Eğitmeni sertifikası verilecek.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Mersin İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, "Bakanlığımız tarafından ilimizde düzenlenen bu eğitimde başarılı olan kursiyerlerimiz, Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan sağlık personelinin yanı sıra okullarda öğrenci ve öğretmenlerimizi, ayrıca vatandaşlarımızı da ilkyardım konusunda eğitecekler. İstatistiklere baktığımızda dünyada her 5 saniyede 1 kişinin yaralanma sonucu hayatını kaybettiğini görmekteyiz. Hepimiz her an, herhangi bir yerde, bir kaza veya yaralanma sonucu ilk yardıma ihtiyaç duyabiliriz. Özellikle toplumda yaşlanan kişiler düşmelere bağlı olarak meydana gelen yaralanma sonucu yaşamlarını kaybetmedirler. Yaralanmaya bağlı ölümlerin yüzde 40'ını düşmeler oluşturmaktadır" dedi.
Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan İlkyardım Yönetmeliği kapsamında işyerlerinde ilk yardım eğitimi almış kişilerin olması gerektiğine vurgu yapan Başaralı, "Birçok işyerinde çalışan işçilerimiz her an yaralanma tehlikesi ile karşı karşıya. Bir yaralanma anında bu duruma anında ve doğru müdahale etmek çok önemlidir. İş sağlığı ve güvenliği kapsamında işyerlerinde ilkyardım eğitimi alan ilkyardımcı bulundurma zorunluluğu var. İlk yardım eğitimi alan kişi, acil bir durumda ihtiyacı olan kişiye nasıl müdahale edileceğini öğrenir. Bunun yanı sıra tehlikelere ve acil durumlara karşı korunma yolları da öğretilir. Doğru ve yerinde ilkyardım hayat kurtarır. Bilinçsizce yapılan ilkyardım ise ya sakat bırakır ya hayattan koparır. Doğru ilkyardım uygulamak için ilkyardım eğitimi almak gerekir" ifadelerini kullandı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar