Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Süleyman Demirel'in Hediye Ettiği Fötr Şapkaya Gözü Gibi Bakıyor

Gaziantepli Ökkeş Titiz,9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 20 yıl önce kendisine hediye ettiği fötr şapkaya gözü gibi bakıyor

Süleyman Demirel'in Hediye Ettiği Fötr Şapkaya Gözü Gibi Bakıyor

Gündem   A+a-

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e hayranlığı ile bilinen ve Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcılığı ile Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanlığı görevlerini yürüten Ökkeş Titiz, içerisinde Demirel'in imzası ve notu bulunan şapkayı, camdan yaptırdığı özel bölmede saklıyor. Titiz, Demirel'den alırken çok zorlandığını söylediği şapkaya toz bile kondurmuyor.
Demirel'in şapkayı, Cumhurbaşkanlığındaki 50 kişinin huzurunda kendisine verdiğini anlatan Titiz, "Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Gaziantep'e gezisinde eşlik ederken, şapkasını bana hediye etmesini istedim. 'Olmaz' dedi. Ben de ısrarla, 'Hayır bu şapkayı bana hediye edeceksiniz, beni kırmayacaksınız' dedim. O da, 'Sen Ankara'ya geldiğinde bir şeyler yaparız dedi. Ankara'ya tekrar toplantıya gittik, oradan da Cumhurbaşkanlığı makamına çıktık. Rica ettim hemen emir subayına, emir verdi. Oradaki müzesinde bulunan bu şapkayı çıkararak, 50 kişinin huzurunda bana bu şapkayı hediye etti. Benim içim hayatımın en büyük hediyesidir. Ben de torunlarıma bırakacağım. Bu, O'nun ruhunu yaşatıyor bende. Ben yaşadığım sürece, bu şapkaya sahip çıkacağım. Ben öldükten sonra da oğlum ve torunlarıma vasiyet ediyorum. Bu anı yaşamalı, hediye hediyedir. Değeri alan ve veren arasındadır. Camekan bir saklama kutusu yaptım. Gücüm yettiğince, 'buruşmasın, eskimesin, toz tutmasın' diye yaptırdım. Bu hediye benim için büyük bir şeref ve onurdur" dedi.
Ökkeş Titiz, Demirel'den şapkasını almanın kolay olmadığını, bu nedenle de fazla kimsede bulunmadığını düşündüğünü de sözlerine ekledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar