Skip Navigation Links

Yüreğimiz Kıpır Kıpır

Cumhuriyet Yürüyüşü, Sancakların Eşliğinde Yapıldı

Gündem   A+a-

Cumhuriyet Yürüyüşü, Sancakların Eşliğinde Yapıldı
Cumhuriyetimizin 87. yıl kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, İskenderun Atatürk Anıtı’nda başlayan “Cumhuriyet Yürüyüşü” Şehit Pamir Caddesi ve Ulu Cami Caddesi sonrası tekrar Anıt Alanı’nda son buldu.
Yürüyüşe İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Başsavcı Mustafa Ercan, İskenderun Emniyet Müdürü Yusuf Cinel, bazı siyasi parti ilçe başkanları, siyasi parti yönetici ve üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve bazı vatandaşlar katıldılar.
Yürüyüşte izciler, folklor ekipleri ve bazı okulların üniformalı öğrencileri de hazır bulundular. Yürüyüşçülerin önünde öğrencilerin taşıdıkları sancaklar yer alırken, vatandaşların da ellerindeki Türk Bayraklarıyla yürüdükleri gözlendi.

Çelenk Sunma Töreni de Yapıldı
Gerçekleşen Cumhuriyet Yürüyüşü sonrasında, Atatürk Anıtı’na protokol sırasına göre çelenkler sunuldu. Saygı duruşunun ardından topluca İstiklal Marşı okundu ve göndere bayrak çekildi. İstiklal Marşı sonrası ise dünkü kutlama etkinliği son buldu.
Bugün ise bayram kutlama etkinlikler kapsamında sabah saatlerinde İskenderun Kaymakamlığında protokol üyeleri tebrikleri kabul edecek. Tebrikatın ardından Atatürk Anıt alanı karşısında resmi tören ve tören geçidi gerçekleştirilecek. Törende günün anlam ve önemine uygun şiirler okunacak ve konuşmalar yapılacak. Havaların yağışlı olması halinde törenler Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirilecek.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 87. Kutlama ekinlikleri kapsamında ayrıca İskenderun Belediyesi tarafından bu akşam saat 21.00’da Atatürk anıtı önünde havai fişek gösterisi yapılacak.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet