Skip Navigation Links

Kırgız Heyetten Sözlü'ye Ziyaret

Kırgızistan'ın Özgen İlçesi Kaymakamı Attokur Tacıbaev,beraberindeki heyet,Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti

Kırgız Heyetten Sözlü'ye Ziyaret

Gündem   A+a-

Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette Özgen'in Karahanlıların merkezi olduğunu söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, "Orada bulundum. Türklerin Müslümanlığıyla ilgili devlet kademesinde ilk kararın alındığı, Satukbuğrahan'ın yurdu ve Türklerin Müslümanlığı devlet katında ilk kez kabul ettiği yerdir Özgen. Sizleri burada görmekten dolayı mutluyuz. Kardeşliğimiz ezelden beridir ve ayrı gayrımız yok. Devletlerimiz ayrı olsa da burası sizin de öz yurdunuzdur. Kendi öz toprağınıza hoşgeldiniz. Kırgızistan bizlerin geldiği Atayurdudur. Türkistan'dan gelenlerin gelip kurduğu yer olduğu için ülkemizin adı Türkiye'dir. Sizin şu anda yaşadığınız yerden gelenlerin çocuklarıyız" dedi.
Attokur Tacıbaev de Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etmekten dolayı ve Adana'da bulunmalarından ötürü son derece bahtiyar olduklarını belirterek, "Yıllar önce Kırgızistan'a Türkiye'den gelen bir devlet büyüğü 'Buradan atla ayrıldık uçakla döndük, gözlerimiz kısık çıktık yola, gözümüz büyümüş döndük' diyerek bir gerçeği dile getirmişti" dedi.
Başkan Hüseyin Sözlü ve Attokur Tacıbaev, Adana ve Özgen ile Türkiye ve Kırgızistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için daha çok çaba harcayacakların ifade ettiler.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet