Skip Navigation Links

Cumhuriyet Savcılarını Göreve Davet Ediyorum!!!

Demokratik Sol Parti İskenderun İlçe Başkanı Ali Bıkmaz,

Gündem   A+a-

Demokratik Sol Parti İskenderun İlçe Başkanı Ali Bıkmaz,
Cumhuriyet Savcılarını Göreve Davet Ediyorum!!!
İçişleri Bakanlığı’nın düzenlediği 81 İlin valilerinin değerlendirme toplantısında konuşan Yalova Valisi Dursun Ali Şahin, 19 Mayıs törenlerinde öğrencilerin karton kullanarak yaptıkları gösteriler ile kentlerin yerel kurtuluş günü törenlerinin kaldırılmasını teklif etti.
Vali Şahin, “Bu dönemler artık geçti. Çocuklar robot gibi kullanılıyor. Doğu blokundan ithal edilen şeylerdir” dedi.
Ve ardından da siyasetten tepkiler yükseldi. İlk tepkiyi gösteren Demokratik Sol Parti İskenderun İlçe Başkanı Ali Bıkmaz, “Vali haddini aşmıştır. Türkiye’nin bağımsız Cumhuriyet Savcıları yasaların öngördüğü soruşturmayı en kısa sürede başlatmalı ve vali açığa alınmalıdır” dedi.
Demokratik Sol Parti İskenderun İlçe Başkanı Ali Bıkmaz, Yalova Valisi Dursun Ali Şahin’in sözlerine tepki gösterdi. DSP İskenderun İlçe Başkanı Ali Bıkmaz, “Türkiye’nin geldiği en son nokta işte budur. AK Parti’nin valileri de siyaset yapmağa başladılar ve hadlerini aşarak Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine, devrimlerine, kazanımlarına muhalefet etmekle büyük bir suç işlenmiştir. Bağımsız yargının savcıları gereğini en kısa sürede yapmalıdır. Haberi Milliyet Gazetesi’nde okuduğumda tüylerim diken diken oldu ve dehşete kapıldım. Cumhuriyetimizin güzelliklerinin yok edilmek istendiği bir dönemde sessiz kalmamız mümkün değildir ve olmayacaktır. Dursun Ali Şahin gibi hükümet dilinden konuşan ve oturduğu makamın devletin makamı olduğunu unutmuş, siyasi hükümetin bir neferi gibi konuşan bir valinin bu ülkeye verebileceği hiçbir şey olamaz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti imkanlarıyla yetişmiş bir valinin bu şekilde konuşmasını şiddetli kınıyoruz” dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet