Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ticaret Odaları Güç Birliği Yapıyor

Dörtyol Ticaret Ve Sanayi Odası İle Iğdır Ticaret Ve Sanayi Odası Kardeş Oldu

Ticaret Odaları Güç Birliği Yapıyor

Gündem   A+a-

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası ile Iğdır Ticaret ve Sanayi Odaları arasında kardeş oda protokolü geçtiğimiz hafta cuma günü imzalandı.

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Aslan, Başkan Yardımcıları Tahir Talay, Efkan Aydın, Meclis Başkanı Oğuz Nefis ve Genel Sekreter Gökçen Turan’dan oluşan beş kişilik ekibi Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erol Erhan, Yönetim Kurlu Başkanı Cemal Talay ve Yönetim Kurulu Üyeleri kapıda karşıladı.

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay konuklarına binayı tüm katlarıyla gezdirdikten sonra Meclis Toplantı salonunda Dörtyol İlçesinin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı ile Odanın faaliyetlerini içeren bir sunum yaptı.

Başkan Talay Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasının aktif 1700 pasifiyle beraber 3000 e yakın üyesi olduğun belirterek; “Özellikle Amanos tünelinin açılmasıyla birlikte bu gün 125 bin nüfusa hitap eden odamız 1,5 milyon nüfusa hitap edecek yeni bir yapıya kavuşacak. Sanayi yoğun bir bölgede olmamıza rağmen, tarımsal ürün arzımız da ülke ekonomisine önemli bir katkı sunmakta. Genel bütçeye katkı sağlayan 7. il konumundayız. Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odamız bölgenin en güçlü odalarından biri. Bugün imzalayacağımız kardeş oda protokolüyle bu gücümüz daha da artacak. Odamızın yeni hizmet binasının yapımına da Iğdır Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte eş zamanlı başlamıştık. Her iki odamızın binası da bu gün örnek gösterilen binalardır.” dedi. 

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Aslan’da yaptığı açıklamada;” Cemal Ağabeyle uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz var. Son 6 yıldır ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde kurulan kısa adı TOBBİS A.Ş. olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Barış ve Sanayi Anonim Şirketi’nde birlikte yönetim kurulu üyeliği yapmaktayız. Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odamızın bina açılışına da gelmiştim. O zaman bomboş bir arazinin üzerine yapılmış bir binaydı. Cemal Ağabey o zaman bize “Bakın fazla sürmez etrafımız binalarla dolacak” demişti. Onun beş yıl önce ortaya koyduğu öngörünün bu gün geldiğimizde gerçekleşmiş olduğunu gördük. Hemen yanında Adliye Sarayı, karşımızda Hükümet Konağı yapılmış. Güzel bir görünüme kavuşmuş. Bugün birlikte imza altına alacağımız kardeş oda protokolümüzle birlikte daha da büyük güzellikleri ortaya koyacağımızı, bugüne kadar olan dostluk ilişkilerimizi daha da ileriye taşıyacağımızı ümit ediyor, bizi böylesine kalabalık bir gurupla karşıladığınız ve büyük bir ihtimamla ağırladığınız için teşekkür ediyorum. Bu güzel ev sahipliğinize karşılık sizleri de Iğdır’a bekliyoruz” dedi.

Kardeş Oda Protokollerinin imzalanmasının ardından günün anısına karşılıklı hediyeler takdim edildi.

Özellikle Iğdır’a has el dokuması duvar halısı hediye edilen Meclis Başkanı Erol Erhan bu nazik hediyeleri için teşekkür ederek bunu en kısa zamanda odasına astıracağını söyledi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş