Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yeşilay'dan Adana'daki İçkili Festivale Tepki

Yeşilay Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, tartışma konusu olan 'Dünya Rakı Günü'nün, 'Adana Kebap ve Şalgam Festivali' adı altında

Yeşilay'dan Adana'daki İçkili Festivale Tepki

Gündem   A+a-

düzenlenecek olmasıyla ilgili, "Başından beri cemiyet olarak karşı çıktığımız nokta, bir alkollü içeceğin ismi kullanılarak bunun bir festival havasında yapılması ve masum gösterilmesidir" dedi.
Aslanbaba, yaptığı açıklamada, bu tür etkinliklere cemiyet olarak karşı olduklarını belirterek, "Rakı festivali ya da herhangi bir alkollü içeceğin festivalinin yapılması gerek Anayasamızın 58. Maddesi gerekse 6487 Sayılı Yasa gereği bu tür faaliyetlerin yapılması kanunen yasak. Kaldı ki böylesi bir festivalde amaçlanan şeyin ne olduğunu merak ediyoruz. Böyle bir festivallin Adana'nın tanıtımına nasıl bir katkı vermesi düşünülüyor, böyle bir festival ile ne amaçlanıyor doğrusu merak ediyoruz" diye konuştu.
Organizasyonun farklı isimler altında düzenlenmeye çalışıldığını hatırlatan Aslanbaba, şunları kaydetti:
"Bu organizasyonu düzenleyen arkadaşların kendi takdiridir. Zaten yapılması gereken herhangi bir etkinlik ya da festival varsa bu kanunlar çerçevesinde olacaktır. Festivalin isminin 'Adana Kebap ve Şalgam Festivali' olması konuyu farkı bir noktaya taşıyor. Kebap ve şalgam festivalinde insanların alkol alıyor olması insanların kendi tercihleridir. Kimse 'Siz niye kebap ve şalgamın yanında alkol alıyorsunuz' diyecek durumda değil, buna hakkı da yok zaten. Başından beri cemiyet olarak karşı çıktığımız nokta, böylesi bir festivalin, bir alkollü içeceğin ismi kullanılarak bunun bir festival havasında yapılması ve masum gösterilmesidir. Elbette ki yine cemiyet olarak vatandaşlarımız gerek şalgamla gerek kebapla alkol almasını vatandaşımızın sağlığı açısından uygun bulmayız. Onlara içmemelerini tavsiye ederiz. Bunun dışında insanların özel yaşantıları, özgür iradeleri vardır. Alkol kullanırlar buna cemiyet olarak bir şey diyemeyiz."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar