Skip Navigation Links

Belediye meclis gündemi yoğun..

1 Mayıs Kutlamaları nedeniyle ertelenen İskenderun Belediyesi Meclis toplantısı Belediye Başkanı Yusuf Civelek'in katılımıyla gerçekleşti.

Gündem   A+a-

1 Mayıs Kutlamaları nedeniyle ertelenen İskenderun Belediyesi Meclis toplantısı Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in katılımıyla gerçekleşti.
Demokrat Parti Belediye Meclis Üyesi Mahir Ünal’ın mazeret göstererek katılmadığı meclis toplantısında diğer tüm meclis üyeleri hazır bulundu.
Meclis gündeminde, 2008 Mali Yılı Hesap Cetvelleri ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi, Su İşleri Müdürlüğü ve Su ve Kanalizasyon İşletme Müdürlüğünün 2009 yılı Ücret tarifesinde değişiklik yapılması ile ilgili Su İşleri Müdürlüğü teklifi görüşüldü.
Meclisin gündeminde; “Sehven tahsil edilen Ocak – Şubat 2009 dönemine ait kanal kullanım ücretlerinin hak sahiplerine iade edilmesi ile ilgili Su İşleri Müdürlüğü Teklifi, Kent konseyinde görev yapmak üzere 9 adet meclis üyesinin seçilmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi, E–91 Karayolunun Ağır Bakım Askeri Tesisleri ile Pac Meydanı arasında kalan bölmede yol planının meclise görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, Akçay mıntıkası 1005 ada 1 no’lu parsel Şevre mıntıkası 1487 ada 1 no’lu parsel, Konarlı mıntıkası 1939 ada 1 no’lu parsel, Frenk çiftliği mıntıkası 1187 ve 1188 no’lu parsellerin Hatay İl Özel İdaresi adına bedelsiz tahsisi ile ilgili imar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi” yer aldı.
Belediye Başkanı Yusuf Civelek tarafından başlatılan meclis toplantısında ilk olarak Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yaran söz aldı. Belediye encümenin de muhalefetten temsilci bulunmamasının ortak aklı ret eden ‘ben bilirim’ tek akılcılığı ile örtüşen bir uygulama olduğunu dile getiren Yaran; “Bu uygulamanın düzeltilmesi gerektiği inancındayım. Belediye Meclisimizin toplantı gündemleri “açıklık, anlaşılırlık ve şeffaflık” ilkelerine uygun değildir. Bu konuda bir önergemiz başkanlık divanınıza arz ediyoruz” diye konuştu.
Meclis gündeminin 4. maddesinde yer alan kent konseyi ile ilgili de görüş bildiren İbrahim Yaran; “08.10.2006 tarih ve 26313 sayılı R.G.’de İçişleri Bakanlığınca yayınlanan Kent Konseyi Yönetmeliği’nin 8. maddesinin 1. bendinin (d) fıkrası hükmünden kaynaklandığını sanmaktayım. Ancak, bu yönetmeliğin 8. maddesinin 1. bendinin b,d,e fıkraları ile 2. bendi hükümleri Danıştay 8. Dairesinin 22.05.2008 tarih ve Esan: 2008/3744 saylılı kararları ile iptal edilmiştir. Kısacası, Kent Konseyine Belediye Meclisinden üye seçimi ve temsili Danıştay’ca iptal edilmiş bulunmaktadır” dedi.
Yaran’ın ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Belediyi Meclis Üyesi Bülent Akbay ise, belediye hizmetlerinin aksamadığına dikkat çekti.
Saydam belediyecilik anlayışının hayal olmadığını vurgulayan Akbay; “İskenderun Belediyesinin her alanında ki çalışması hakkında bilgi edinmek isteyen yurttaşlar bilgi edinme hakkı kapsamında istedikleri bilgiye ulaşabilmektedir. Saydam belediyeciliğin en temel ilkesi olan bilgiye ulaşma kanalları açılmıştır. Önümüzde ki günlerde başlatacağımız ve düzenli olarak yapılacak basınla buluşma toplantılarıyla ve WEB sayfasının hizmete girmesiyle kamuoyuna düzenli seri bilgi akışı sağlanacaktır.
Katılımcı belediye’ye doğru yol aldıklarını kaydeden Akbay, ulaşıma planlama ile çözümde ilk adımı attıklarını söyledi.
Akbay;”E-91 Karayolunun Askeri Ağır Bakım kapısından Pac Meydanına kadar ibaresini, karayolunun İskenderun’da geçen bölümünün tümü, yani liman kapısından Alay kapısını kapsayacak şekilde değiştirilmesi ve bir bütün halinde ulaşım ve şehircilikte uzman kişilerce planlanarak yapılması ve bu haliyle önerinin komisyonca değerlendirilmesi gerektiği inancındayız” şeklinde konuştu.
Sosyal belediyecilikte dev adım atıldığını ifade eden Akbay; “Su İşleri Müdürlüğü ile, Su ve Kanalizasyon İşletme Müdürlüğünün 2009 yılı ücret tarifesinde değişiklik önerisi bulunmaktadır. Bu öneride değişiklikler yapılarak halkın yararına uygulama alanı bulunacaktır” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet