Skip Navigation Links

Eş Başkan Mutlu,Yenilenen Türbeyi Ziyaret Etti

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Kazanlı Mahallesi'ndeki yenilenen Ali Rada Türbesi'ni ziyaret etti

Eş Başkan Mutlu,Yenilenen Türbeyi Ziyaret Etti

Gündem   A+a-

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz haftalarda, Arap Alevi vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Kazanlı Mahallesi 215 Sokak'ta bulunan Ali Rada Türbe ve Ziyareti'nde bakım ve onarım çalışmaları yaptı. İçinde iki türbenin bulunduğu, bölgede yaşayan bütün vatandaşların ziyaret ettiği türbenin etrafına koruyucu bir duvar ören ekipler, ziyaret yolu ve avluyu kilitli parke taşları ve bordürle kapladı. Türbenin çevre ve kaldırım düzenlemesini de yapan ekipler, türbeyi baştanbaşa yenileyerek halkın ibadetine açtı.
Çalışmaların ardından Eş Başkan Mutlu, Ali Rada Türbesi'ni ziyaret etti. Mutlu'ya, Eş Başkan Yardımcıları Ülfiye Özcan ve Hakim Baykara da eşlik etti. Türbenin bakımı ve temizliğini gönüllü olarak yapan mahalle sakini Kerim Güner ve ailesi ile sohbet eden ve türbenin hikayesini dinleyen Eş Başkan Mutlu, tüm inanç ve farklılıklara saygı göstermenin ve sahip çıkmanın, insan olmanın gereklerinden biri olduğunu söyledi.
Türbeyi sahiplendiği için Kazanlı sakini Kerim Güner'e teşekkür eden Mutlu, "Bizim, kimin olursa olsun, Alevilerin, Sünnilerin, Ezidilerin, Hıristiyanların, bütün kutsal mekanlara sonsuz saygımız var. Farklılıklarımızı tehdit olarak görmek yerine zenginliğimiz ve kültürel değerlerimiz olduğunun farkına varmalıyız. Kentimiz Mersin, bu açıdan çok şanslı bir kent. İnsanlar, birbirlerini tanıdıkça, aslında birbirlerinden çok da farklı olmadıklarını fark ediyor. Barış ve hoşgörü ikliminin ülkemizde ve dünyada hakim olabilmesi için bunun değerini bilmeliyiz. Bizler, halkımızın kutsal saydığı mekanların bakımı, onarımı, altyapı ve çevre düzenlemesi gibi konularda, belediyemizin olanakları ölçüsünde hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet