Skip Navigation Links

Mersin'de 09.05'te Hayat Durdu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk,ölümünün 77. yılında Mersin'de düzenlenen törenle anıldı

Mersin'de 09.05'te Hayat Durdu

Gündem   A+a-

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte Mersinliler, 2 dakika boyunca Atatürk'e saygı duruşunda bulundu.
Mersin'de, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni sabah saat 08.45'te, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın Cumhuriyet Meydanı'na gelerek tören mangasını selamlamasıyla başladı. Törene, Vali Çakacak'ın yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, CHP Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak, Fikri Sağlar, Aytuğ Atıcı ve Serdal Kuyucuoğlu, AK Parti Milletvekili Hacı Özkan, MHP Milletvekili Baki Şimşek, ilçe belediye başkanları, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, askerler, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Vali Çakacak, Tuğamiral Demirhan ve Başkan Kocamaz'ın ardından kamu ve özel kuruluşların temsilcilerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla devam eden törende, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, limandaki gemiler, Balıkçı Barınağı'ndaki tekneler sirenlerini, motorlu araçlar klaksonlarını, lokomotifler de düdüklerini 2 dakika boyunca çalarak anmaya katıldılar. Sirenler çaldığı sürece Mersin'de adeta hayat dururken, caddelerde bulunan Mersinliler de bulundukları noktada Atatürk için saygı duruşuna geçtiler. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile de Türk Bayrağı önce göndere çekildi, daha sonra yarıya indirildi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk heykeli yanında tören boyunca minik izcilerin nöbet tutmaları da dikkat çekti.
Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası töreni daha sonra Kültür Merkezi'nde devam etti. Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörlüğü, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü (MDOB) ile Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü'nce hazırlanan programda, saygı duruşunun ardından MDOB sanatçıları eşliğinde İstiklal Marşı okundu. İki öğrencinin Atatürk'ü anlatan şiirler okumasıyla devam eden törende, MEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Dr. Filiz Yaşar Keskin de "Atatürk ve Diğer Liderler" başlığıyla günün anlamına ilişkin konuşmayı yaptı. Atatürk'ün liderliğini, vizyonunu, öngörüsünü, diğer liderlerin Atatürk ile ilgili görüşlerini anlatan Keskin, Atatürk'ün dünya tarihine de damgasını vurmuş bir lider olduğunun altını çizdi. Tören, MDOB sanatçılarının 'Atatürk Aramızda' gösterisi ve Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun "Atatürk ve 10 Kasım" isimli konserinin ardından sona erdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet