Skip Navigation Links

Dörtyol Başkentten Gururlu Döndü

Ankara'da gerçekleştirilen Hatay Tanıtım Günleri, son gününde de büyük ilgi gördü.

Dörtyol Başkentten Gururlu Döndü

Dörtyol   A+a-

Günlerdir ziyaretçi akınına uğrayan tanıtım günlerinde, fuar alanı 5 gün boyunca ortalama 130.000 ziyaretçiyi ağırladı. Ankara’da Dörtyol rüzgarı estiren Dörtyol Belediyesi memleket hasreti çeken Dörtyollu ile Ankaraların büyük ilgisini çekti. Fuara gelen ziyaretçiler mutlu ayrıldı.

            Hatay’ın 15 İlçesini yakından tanıma imkanı bulan Ankaralılar, Dörtyol’un güzelliklerini keşfetmek için Dörtyol’a en kısa zamanda gelmek istediklerini söylediler.

            Bazı Ankaralı vatandaşlar ise Dörtyol Belediyesi'nin olduğu bu organizasyonun Dörtyol ile Ankara’yı birbirine daha çok bağlayacağını vurguladılar.  Milli Mücadele'de 'İLK KURŞUN' ve 'NARENCİYE' ile  bilinen Dörtyol'un her yönleri ile tanıtılmasından dolayı gururlu, mutlu  olduklarını ifade ettiler.

            İLK KURŞUN MÜZESİ ve MİNYATÜRLER

            19 Aralık 1918'de Milli Mücadele'de İlk Kurşun'un atılması ile ilgili tarihi araç gereçlerden oluşan ve Dörtyol Özerli Mahallesinde bulunan 'İLK KURŞUN MÜZESİ VE ATATÜRK EVİ'nden getirilen; 'Tüfek, Silah, Kurşun, Madalya, Matara, Kama, Kılınç' vb. araç gereçlerle mini müze ziyaretçilere büyük hayranlık bıraktı.

İlk Kurşun ile ilgili bilgilendirmeler yapılarak görsel materyalleri ziyaretçilere hediye edildi.

            Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'in girişinde İlk Kurşun Müzesi ve Atatürk Evi giydirilmesi ve Milli Mücadele Kahramanları 'Kara Mehmet Çavuş, Kara Hasan Paşa, Selim Çavuş'un minyatürleri ile dikkatleri üzerine çeken Dörtyol Belediyesi Türkiye'nin Başkentinde İlk Kurşun'un tanıtımı adına önemli bir adım daha atmış oldu.

 

            30 TON NARENCİYE DAĞITILDI

            Türkiye'nin %20 narenciyesini karşılayan Dörtyol, Hatay Günlerinde ziyaretçilere Dörtyol Belediyesi çantası ile ikramda bulundu.

            Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Dörtyol'dan getirilen 30 Ton narenciye'yi Hataylı ve Ankaralı vatandaşlara ikram etti.

            Başkan TOKSOY, Dörtyol'un narenciyesini tanıtmak adına dağıttıklarını ifade ederek: "İlçemiz Dörtyol'un narenciye kalitesini ve Pazar payını artırmak, Dörtyol'un narenciyesini tanıtmak adına 30 Ton narenciye'yi fuar alanına gelen ziyaretçilere ikram ettik." dedi.

            'LEKESİZ' HATAY'LI HEMŞERİLERİNİ UNUTMADI

            Hatay Valisi iken, Emniyet Genel Müdürü olarak atanan  Celalettin LEKESİZ, Başkentte Hatay Günlerine katılarak Hataylı hemşerilerini unutmadı.

            Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Hatay Günlerinin 4. gününde kısıtlı zamanına rağmen Hatay'ı ve Hatay'lı hemşerilerini ziyaret ederek hasret giderdi.

AKM'in girişinde karşılanan Emniyet Genel Müdürü Lekesiz'i Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar TOKSOY, Birlik Vakfı Başkanı, Dörtyol Belediye Meclis üyeleri karşıladı.

            İlk olarak Hatay Valiliğini ziyaret eden Lekesiz, burada isminin yazıldığı künefe ikram edildi. Bir süre sohbet eden Celalettin LEKESİZ, Dörtyol Belediyesi standını ziyaret etti.

            Lekesiz'e Dörtyol Belediyesi standında mandalina suyu ikram edildi. Mandalina suyu içerken kendisine Belediye'nin çalışmalar hakkında bilgiler veren Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar TOKSOY, ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.  Lekesiz, "Dörtyol Belediyesinin standını çok beğendiğini, özellikle mini kurulan müzenin çok faydalı olduğunu söyledi."

 

ANKARALILAR'DAN TÜRKMEN ŞEHRİ YİĞİT DÖRTYOL'A ÖVGÜ

Dörtyol Belediyesinin standını ziyaret eden Hataylı ve Ankaralı hemşerilerimiz, güler yüzlü personel ve yakından ilgilen bir Belediye Başkanı karşısında memnun ayrıldılar. Diğer stantlara göre çok farklı olan Dörtyol Belediyesi standı Ankaralılar ve hemşerilerinden övgüler aldı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet