Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Kocamaz,Toroslar Belediyesi'nin Aşure Etkinliğine Katıldı

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şubesi ile birlikte 7. Geleneksel Aşure Etkinliği düzenledi

Başkan Kocamaz,Toroslar Belediyesi'nin Aşure Etkinliğine Katıldı

Gündem   A+a-

Etkinliğe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı.
Toroslar Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen aşure etkinliğine, Başkan Kocamaz'ın yanı sıra Toroslar Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kılıç, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şube Başkanı Hüseyin Değerli, milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Başkan Kocamaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Kerbela'nın bitmediğini, hala yaşadığını belirten Kocamaz, "Kerbela acısını millete yaşatmaya çalışanlar bu ülkenin birlik ve beraberlik içerisinde olmasından rahatsız. Bizim birleşmemiz, bütünleşmemiz lazım. Geçmişimize, değerlerimize sahip çıkarak geleceğe aziz Atatürk'ün önderliğinde, onun ilkeleri doğrultusunda hep birlikte ilerlememiz lazım" dedi.
Tüm insanları bir bütün olarak gördüklerini ve hizmetlerini bu düsturla hayata geçirdiklerini vurgulayan Kocamaz, "Toroslar'da cemevinin temelinin atılmasının ardından Anamur'da da bir cemevi temeli attık. Toroslar'da ve Mezitli bölgesinde cemevi ile ilgili çalışmalarımız var. Bugüne kadar hiçbir yerel yönetim bizim verdiğimiz destekleri maalesef bu camiaya vermemişti. Ama biz insanları bir bütün olarak düşünüyoruz, onlarla bütünlük içerisinde yaşamaktan onur duyuyoruz. Bu konuda üzerimize düşen ne ise bundan sonra da yapmaya devam edeceğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Muharrem oruçlarınızın kabul olmasını, aşure tadında birlik ve beraberlik içerisinde daha nicelerinde buluşmayı temenni ediyorum" diye konuştu.
Başta Musa Eroğlu olmak üzere birçok sanatçının sahne aldığı etkinlikte semah gösterileri yapılırken, vatandaşlara da aşure dağıtıldı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş