Skip Navigation Links

Turgut: '88 Mahallemizi Karış Karış Gezerek Hizmet Ediyoruz'

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut,2 bin 693 kilometrekarelik bir alanda, 88 mahalleye hizmet ulaştırdıklarını söyledi

Turgut: '88 Mahallemizi Karış Karış Gezerek Hizmet Ediyoruz'

Gündem   A+a-

İlçenin her noktasını gezen ve gittiği her mahallede vatandaşların talep ve sorunlarına çözüm üreten Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Modern bir şehir oluşturmak için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Çağımızın gereklerini göz önünde bulundurarak yıllardır mahrum bırakılan bölgeleri öncelikli programa alarak, şehrimize birçok alanda hizmet yapıyoruz. Göreve geldiğimiz günden buyana bir çok mahallemize parklar, sosyal alanlar, stabilize, parke, sıcak ve soğuk asfalt yollar kazandırdık. 88 mahallemizi de karış karış gezerek, halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Gelecek için ve Silifke için çalıştık, çalışmaya da var gücümüzle devam edeceğiz" dedi.
Büyükşehir Yasasıyla birlikte köylerden mahalleye dönüşen kırsal alanlarda, büyük sıkıntıların ve sorunların olduğunu ifade eden Başkan Turgut, "Bu mahallelerimizin sorunları olduğu gibi belediyemizin de hizmet alanı genişlemiş durumda. Daha önce 9 belde belediyesi ve 66 köyü bulunan İlçemiz, bugün 88 mahalleye dönüştürülerek, bir merkezi idareye bağlanmıştır. Tabi ki bu yasayla birlikte ellerinde köy tüzel kişiliğine ait özvarlıkları bulunan muhtarlarımızın elinden bütün yetkiler alınarak, muhtarların köylerine kendi imkanları doğrultusunda hizmet yapmaları da engellenmiştir. İşte bu yasanın getirdiği zorluklarla birlikte İlçemizin 88 mahallesinin en ücra köşesine kadar bütün köylerimize hizmetlerimizi ulaştırıyoruz. Bunun için mahallelerimizde öncelikli ve acil yapılması gereken bütün hizmetleri birinci turda, diğer hizmetleri de ikinci ve üçüncü turlarda gerçekleştireceğiz. İnsanımıza hizmet için geldiğimiz bu kutlu görevde alnımızın akıyla hemşehrilerimize hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Söz verdiğimiz hizmetlerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz. Her mahallemize eşit hizmet götürmek için seferber olduk" şeklinde konuştu.
Silifke Belediyesi olarak mahallelerdeki sorunları muhtarlarla birlikte çözmeye devam ettiklerini vurgulayan Turgut, "Büyükşehir Yasası her ne kadar köylerimizi ve muhtarlarımızı yok saysa da Silifke Belediyesi olarak muhtarlarımızla birlikte hareket etmeye, sorunlarımızı birlik ve beraberlik içerisinde çözmeye gayret gösteriyoruz. Kırsal mahallelerimizde muhtarlarımızla birlikte eksiklikleri yerinde görme konusuna ve ardından çözüm üretmeye önem veriyoruz. İlçemizin daha iyi yönetilmesi, kaynakların doğru yerlerde kullanılması ve eksiklerin giderilmesi için muhtarlarımızla sık sık bir araya geliyoruz. Muhtarlarımız daha önce defalarca ifade ettiğim gibi bizim mesai arkadaşlarımızdır. Mahallelerimizin daha güzel, daha verimli yönetilmesi adına bugüne kadar birçok kez muhtarlarımızla bir araya gelerek sorunlarımız ve meselelerimiz üzerinde çeşitli istişarelerde bulunduk. Çeşitli vesilelerle muhtarlarımızla yaptığımız toplantılarda mahallelerimizin öncelik ve sıkıntılarını daha yakından tanıma fırsatı bularak, bunlara çözümler ürettik" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet