Skip Navigation Links

Şebnem Ferah İçin Beste Yazan Sanatçı,Oyunculuğu Hedefliyor

Gaziantep'te, sesi, besteleri ve farklı tarzıyla yeni bir sanatçı doğuyor

Şebnem Ferah İçin Beste Yazan Sanatçı,Oyunculuğu Hedefliyor

Magazin   A+a-

Kendi bestelerini yazan Naz Ölçal, ünlü Türk Rock Müziği sanatçısı Şebnem Ferah için bir beste yazdı. Sesi ve besteleri ile çok konuşulacağı tahmin edilen Ölçal, tiyatrocu olmanın hayalini kuruyor.
Sanatın zirve yaptığı ve birçok sanatçının yetiştiği Gaziantep'ten bir yetenek sanat dünyasına ilk adımlarını atmaya hazırlanıyor. Bestelediği parçaları kendi tarzıyla yorumlayan Naz Ölçal, Şebnem Ferah için şarkılar besteledi. Ferah hayranı genç sanatçının hayalini oyunculuk süslüyor.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında okuyan Naz Ölçal, en büyük desteği ailesinden, öğretmen ile idarecilerinden aldığını kaydetti. Akustik müzik yapan Naz Ölçal'ın kendi yazdığı ve yorumladığı 10 beste dinleyenlerin beğenisini kazanıyor. İnsan yaşamlarını mercek altına aldığını belirten Ölçal, ilgisini çeken insanlar ve hayatları ile ilgili besteler yazması nedeniyle benimsendiğini kaydederek "Bestelerimde insan ve sevgi konularını işliyorum. Bazı bestelerimi hayranı olduğum Şebnem Ferah için yazdım. Bazı bestelerimde, dışarıdan gözlemlediğim insanların hayatlarını konu aldım. Son bestemi anne ve babam için yazdım" dedi.
İlk bestesini 2014 yılında yaptığını belirten Ölçal, "İlk bestemi Aralık 2014'te yaptım ama içime sinen bir gitarist bulamadığımdan bestemi bekletmek zorunda kaldım. Daha sonra sınıf arkadaşım Selim Barlık, bana yardımcı olacağını söyledi ve birlikte çalışıp Ekim 2015'te parçayı tamamladık" diye konuştu.
OYUNCU OLMAYI HEDEFLİYOR
Güzel sanatlar alanında kendisini yetiştirmek isteyen Naz Ölçal, 2014 senesi yaz tatilinde İstanbul Başkent İletişim Bilimleri Akademisinde 4 aylık bir diksiyon ve tiyatro eğitiminin ardından sertifika almaya hak kazandı. Akabinde Ajans tarafından belli bir markanın reklam filmi çekimleri için çağrıldı. Üniversite eğitimini alırken psikoloji okumak istediğini belirten genç sanatçı, aynı zamanda tiyatro bölümünde ileri düzey eğitim alarak, oyunculuk hayatına başlamayı hayal ediyor. Gelecekle ilgili planlarını anlatan Ölçal, "Üniversitede psikoloji eğitimimi tamamlarken, aynı zamanda oyunculuk eğitimi alıp kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum. Ama meslek olarak oyunculuk benim için ilk planda. Gelecekte kendimi, büyük bir bestekâr ve iyi bir oyuncu olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.
Sanata ilgisinin aileden geldiğini anlatan Ölçal, en büyük desteği anne ve babasının verdiğini ifade etti. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının birçok projesinde aktif olarak görev aldığını vurgulayan Ölçal, sahne sanatlarının kendisinde öz güven duygusunu geliştirdiğini anlattı.
Gaziantep hayranı olduğunu ifade eden Naz, el sanatlarına ilgili olduğunu kaydetti. Özellikle Gaziantep'teki bakır işlemeciliğiyle, sedef kakmacılığının ilgisini çektiğini vurgulayan Öçal, ustaların duygularını desenlerle yaşattığını ifade ederek "Ben de bir gün sanatımla ülkemde önemli bir yere gelirken bu alanda iz bırakmayı çok istiyorum. Gerek GKV Özel Okullarında idareci ve öğretmenlerimle arkadaşlarım gerek ailem ve çevrem bu konuda en büyük destekçim" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet