Skip Navigation Links

Gürsel Mahallesinde Toplandı

İskenderun belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek ihtiyaçların belirlenmesi ve beklentilerin saptanabilmesi için mahallelerde düzenlenen çalışma toplan

Gündem   A+a-

İskenderun belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek ihtiyaçların belirlenmesi ve beklentilerin saptanabilmesi için mahallelerde düzenlenen çalışma toplantılarını Gürsel Mahallesiyle sürdürdü.

Mahallede yapılaşma sorunlarının yanı sıra Cemal Gürsel İlköğretim Okulu’na öğrencilerin güvenli geçişlerinin sağlanması, spor alanlarının bakımı, pazar yeri ihtiyaçlarının da ele alındığı toplantı Gürsel mahallesi toplantısında Belediye Başkan yardımcıları Haluk Arlı, Sefa Boran ile daire müdürleri de hazır bulundu. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H. Civelek, “İhtiyaçlarınız nedir, ne yaptık, ne bekliyorsunuz. Bunları anlatmak ve dinlemek için buradayım. İhtiyaç ve beklentileri ortak bir çözüme kavuşturmak istiyoruz” dedi.

İskenderun’un belirledikleri öncelikli sorunlarını aktaran, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Civelek, belediyenin sosyal çalışmalarının da yoğunlaştığı bir döneme girildiğini söyledi. Başkan Civelek, sivrisinekle mücadelede sonuç görülmeye başlandığını, çöp depolama alanının ıslahıyla bu yıl karasinek sorunun çözümlendiğini kaydetti Başkan Civelek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Onlarca yıl İskenderun çöpünü o bildiğimiz çöp alanına vahşi depolamayla atmış, atılmış. Biz geçen 5- 6 ay, 7 ay önce bir bilimsel çalışma yaptırdık. 3 milyon ton çöp birikmiş ve bundan 7-8 ay öncesine kadar şu kaç yıldır bir çöp kokusu altında yaşamıyor muydunuz arkadaşlar? Şimdi o çöp kokusu var mı? Yok. Karasinek baskını vardı. O çöp alanından geliyordu. Şimdi orayı ıslah ettik. Ama bu kalıcı bir çözüm değildir. Kalıcı çözüm bir çöp fabrikası yapmakla olur. Uygar ülkeler bunu böyle çözmüşler. Biz de uygar ülkeler gibi çöp sorunumuzu bu şekilde halledeceğiz. Geçen yıl Kore, Japon heyeti buraya gelmişti. Sorduk onlara çöpünüzün yüzde kaçını geri çeviriyorsunuz diye. Yüzde yüzünü geri değerlendiriyorlar. Cam tekrar cam sanayinin, metal tekrar metal sanayi, kağıt tekrar kağıt sanayisine ve evsel atıklardan da gübre üretiyorlar. Şimdi biz bu yapılacak fabrikayla aynı o şekilde bir hal yoluna gideceğiz arkadaşlar.”

Kanallardaki ıslah çalışmalarını anlatan Başkan Civelek, “Feyezan kanalı ve diğer kanallarda ıslah çalışmaları başladı. Ve büyük kanallar yapıyoruz. Gördünüz işte eski Antakya yolu üzerindeki Kültür Merkezi’nin önündeki o kanalı. Şimdi ihalesini yaptık. Tahminen 20 gün sonra E- 91 karayolu üzerinde çalışma başlayacak. Numune mahallesi ve çevresi yağmurun getirdiği sel riskinden kurtulmuş olacak” dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet