Skip Navigation Links

Mersin Basını Eğitimde

Mersin'de,basın fotoğrafçılığı,haber yazma,montaj ve haber dili konularında basın çalışanlarına yönelik eğitim düzenlendi

Mersin Basını Eğitimde

Medya   A+a-

İki gün sürecek eğitimde, Mersin basınına 'AB Standartlarında Medya Etiği ve Gazetecilik' başlığı altında bilgiler verilecek.
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) AB Bilgi Merkezi, MTSO 29 Nolu Meslek Komitesi ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) işbirliği ile gerçekleştirilen 'AB Standartlarında Medya Etiği ve Gazetecilik' eğitimi, bugün MTSO konferans salonunda başladı. Eğitimin ilk gününe MGC Başkanı Ahmet Ünal, yerel ve bölgesel yayın yapan televizyon kanallarının yöneticileri ile ulusal haber ajansları ve yerel basın kuruluşlarından çok sayıda basın çalışanı katıldı.
Eğitimde, basın çalışanları iki gün boyunca, Türkiye'nin konusunda etkin, önde gelen gazetecileri ve foto muhabirlerinden eğitim alacak. 'Basın Fotoğrafçığı'nda, uzun yıllar foto muhabirliği yapan, pek çok ulusal ve uluslararası ödüle sahip Abdurrahman Antakyalı, 'Haber Yazma ve Değerlendirme' konusunda, uzun yıllar çok sayıda branşta muhabirlik ve müdürlük görevlerinde bulunan gazeteci
Ömer Kaya, 'Video, Montaj, Görüntülü Haber Dili' konusunda ise ulusal televizyon kanallarında uzun süre çalışan gazeteci Arif Goriça, eğitimlerde Mersin basını ile deneyimlerini paylaşacak.
Eğitimin başında kısa bir konuşma yapan Foto Muhabiri Abdurrahman Antakyalı, Ömer Kaya ve Arif Goriça ile birlikte medya ve gazetecilik alanında dünyadaki gelişmeler, değişim, medyanın gittiği yön, yapılan işin güncellenmesi ve geleceğe dönük vizyon kazandırma konularında deneyimlerini paylaşacaklarını söyledi. Antakyalı, "Biz burada günümüz ve geleceğe yönelik genç meslektaşlarımıza, bizim sahip olamadığımız bir eğitim sürecini size göstermek ve katkıda bulunmak istiyoruz. Bizim dönemimizde bu tür eğitimler yoktu, her şey abi-çırak ilişkisiyle gitmeye çalışıyordu. Ama iyi bir ustanın elindeyseniz, vizyon sahibi birinin yanında mesleğe başlamışsanız sorun yok. Bu işi uzun süre yapacağımız için bu konuda daha iyi yararlanabileceğimiz insanlarla başlamak, iyi bir eğitim sürecinden geçerek başlamak, alacağımız mesafeyi, göstereceğimiz çabayı, bize daha fazla katkı sağlayarak götürecektir" dedi.
Antakyalı, daha sonra 'Basın Fotoğrafçılığı' konusunda katılımcılara, haber fotoğraflarından örneklerle bilgiler verdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet