Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

92 Yaşında Ercp'yle İyileşti

Tarsus'ta yaşayan 92 yaşındaki Haskar Beyazıt'ın safra kanalındaki taş,ERCP yöntemiyle ameliyatsız alındı

92 Yaşında Ercp'yle İyileşti

Sağlık   A+a-

Medical Park Tarsus Hastanesi'nde, ameliyatsız bir yöntem olan ERCP'yle, 92 yaşındaki Haskar Beyazıt'ın safra kanalındaki taş alındı. İşlemi yapan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt, hastanın ileri yaşına rağmen ERCP ile sağlığına kavuştuğunu söyledi.
Eşini uzun süre önce kaybeden ve 7 çocuk sahibi olan Haskar Beyazıt, bundan yaklaşık 1 ay önce şiddetli karın ağrısı şikayetiyle Medical Park Hastanesi'ne başvurdu. Tahlil ve tetkiklerde safra kesesinde taş olduğu anlaşılan yaşlı kadının ameliyat edilmesine karar verildi. Hastanede yapılan ameliyatla Haskar Beyazıt'ın safra kesesi alındı.
Taburcu olup evine dönen Haskar Beyazıt, yaklaşık 3 hafta sonra bu kez yüksek ateş ve karın ağrısı yaşamaya başladı. Yeniden Medical Park Tarsus Hastanesi'ne başvuran Beyazıt'ın bu kez safra kanalında taş olduğu belirlendi. Taş, ameliyat edilmeksizin ağızdan girilerek gerçekleştirilen ERCP yöntemiyle Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt tarafından alındı. Sağlığına kavuşan Haskar Beyazıt taburcu edildi.
Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt, Haskar Beyazıt'ın ateş ve karın ağrısı şikayetiyle geldiğinde yüksek enfeksiyon görüldüğünü belirtti. Dr. Bozkurt, "Tahlil ve tetkiklerde, safra kanalı taşı belirlendi. Bunun üzerine ERCP uyguladık. Hastaneye geç gelseydi enfeksiyon tüm vücuda yayılır ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalırdı" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar