Skip Navigation Links

CHP'den Seçim Değerlendirmesi

CHP Gaziantep İl binasında bir araya gelen CHP Gaziantep Milletvekilleri Akif Ekici ve Mehmet Gökdağ, 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi

CHP'den Seçim Değerlendirmesi

Gündem   A+a-

CHP Gaziantep İl binasında bir araya gelen CHP milletvekillileri 1 Kasım seçimlerini değerlendirerek, MHP ve HDP'nin tabanlarının AK Parti'ye kaydığını söyledi.
HDP ve MHP'de ciddi oy kaybı olduğunu söyleyen Ekici, bunu iyi tahlil etmek gerektiğini açıkladı. Akif Ekici, "İki ayrı farklı kutuptaki partinin tabanları, iki ayrı kutupta, birbirleriyle özdeşleşmeyen, hatta MHP liderinin 'Nefes aldıkları yerde, nefes bile almam' diyecek kadar ileri gittiği, ortamda iki ayrı partinin kayan tabanları AK Parti'ye gidiyor. Yani biri gitmiyor ikisinin da kayan tabanları gidiyor. Biz burada mevcut oyumuzu korumuşuz. Oyumuzu yüzde 5,86 yükseltmişiz. Ha bu artırma mıdır, yok hayır asla, ben bunu artırma olarak kabul etmiyorum. 7-8 bin oy artımı artırma değildir. Ama bu sosyolojik tahlilin iyi yapılması lazım. Sadece Gaziantep'te değil, Türkiye'nin her tarafında böyle. AK Parti 40'tan 49'a nasıl çıktı. Tabi ki MHP ve HDP'nin tabanındaki oylarla gitti. Sadece Gaziantep'te değil, Türkiye'nin her tarafında almıştır. MHP ve HDP'den kayan oyların tamamı, AK Partiye gitmiştir. Gaziantep'te bize hiçbir katkı olmamış gibi görünüyor ama, bizden giden oylar vardır. Gelen oylar vardır" şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet