Skip Navigation Links

Mersin Okul Sporları 2015-2016 Sezon Açılışını Vali Çakacak Yaptı

Mersin 2015-2016 Okul Sporları Sezonu Açılış Töreni,Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın katılımıyla yapıldı

Mersin Okul Sporları 2015-2016 Sezon Açılışını Vali Çakacak Yaptı

Spor   A+a-

Vali Çakacak açılışta, 2014-2015 Okul Sporları sezonunda ulusal ve uluslararası alanda derece yapan sporcu ile okul takımlarına ödüllerini verdi.
2015-2016 Okul Sporları Sezonu, Edip Buran Spor Salonu'nda düzenlenen törenle başladı. Törene, Vali Özdemir Çakacak'ın yanı sıra, Milli Eğitim İl Müdürü Adem Koca, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Törende bir konuşma yapan Vali Çakacak, sporun istisnasız her insana enerjilerini, sağlıklarını koruyacak şekilde kullanma imkanı verirken, kurallar içerisinde hareket etmeyi, birliği, beraberliği, dayanışmayı, işbirliğini öğrettiğini ve paylaşma duygularını pekiştirerek bireylerin topluma olan uyumuna katkı sağladığını söyledi. Sporun ayrıca, özgüven, arkadaşlık ve kaynaşma açısından da son derece önemli olduğunu belirten Çakacak, günümüz dünyasında sporun bedensel bir aktivite olmasının ötesinde, dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştiren, bu yönüyle de insanlar ve toplumlar arasında barışa hizmet eden en etkin araçlardan biri olduğunu vurguladı. Çakacak, "Gençlerimize yapılan yatırımları, aynı zamanda ülkemizin geleceğine yapılan yatırımlar olarak değerlendirerek, gençlerimize çeşitli spor etkinlikleri düzenlenmekte, gençlerimizin modern ortamlarda sportif faaliyetlerini sürdürebilmeleri için bu yönde yoğun yatırımlar yapılmaktadır. 2013 yılında düzenlenen 17. Akdeniz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmış, modern spor tesisleriyle bir spor kenti olan Mersin, birçok alanda başarılara imza atan sporcular yetiştirmiş, yetiştirmeye de devam edecektir. Burada okul sporlarında gerek ulusal gerekse uluslararası alandaki başarılarından dolayı ödüllerini vereceğimiz gençlerimizin başta aileleri, antrenörleri ve öğretmenleri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Vali Çakacak, konuşmasının ardından, başta atletizm, taekwan-do, eskrim ve kayak dalında Türkiye birinciliği ile atletizm genç erkekler dalında dünya 3.'sü olan sporcular ve takımlar olmak üzere 10 farklı alanda dereceye giren 21 ferdi sporcu ile 12 okul takımına ödüllerini verdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet