Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bebekten Anneye 'Taş' Hediyesi

Mersinli ev hanımı Kadriye Hazar'ın (28) safra kesesinde 2'nci çocuğuna hamileyken taş oluştu.

Bebekten Anneye 'Taş' Hediyesi

Sağlık   A+a-

Literatürde hamileliğin etkisiyle nadir de olsa görülen ve doktorların 'bebekten anneye taş hediyesi' olarak adlandırdığı ve safra kesesinden safra kanalına düşen taş, Medical Park Tarsus Hastanesi'nde ameliyatsız ERCP yöntemiyle alındı.
Mersin'in Yenitaşken Mahallesi'nde yaşayan ve 2 çocuk annesi olan Kadriye Hazar, şu anda 3,5 aylık olan küçük çocuğu Eymen Ata'ya hamileyken mide ağrısı yaşadı ancak önemsemedi. Çocuğunu dünyaya getirdikten iki hafta sonra şiddetli bir mide ve karın ağrısı yaşayan genç kadın, Medical Park Tarsus Hastanesi acil servisine başvurdu. Kadriye Hazar'a uzman hekime muayene olması önerildi. Ancak genç anne bebek emzirdiği için muayeneyi erteledi.
ÖNCE OPERASYONDAN KAÇINDI
Kadriye Hazar, geçtiğimiz hafta bir kez daha şiddetli ağrı yaşayınca yeniden Medical Park Tarsus Hastanesi'ne geldi. Dahiliye Uzmanı Dr. Sinan Aygün, tahlil ve ultrason sonuçlarını incelediğinde, genç kadının safra kanalında taş olduğunu belirleyerek Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt'a yönlendirdi. Dr. Bozkurt, operasyonla taşın alınması gerektiğini söyledi. Ancak Kadriye Hazar yine bebek emzirdiğini gerekçe göstererek operasyondan kaçındı. Evine giden Kadriye Hazar, gece yine ağrı yaşayınca sabah hastaneye gelip operasyon yapılmasına karar verdiğini söyledi.
HAMİLELİKTE GÖRÜLEBİLİYOR
Kadriye Hazar'ın safra kanalındaki taş, Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt tarafından acil yapılan ERCP yöntemiyle alınırken, oluşan iltihap da temizlendi. Dr. Bozkurt, hamilelik sırasında karın içi basıncının artması ve hormonal değişikliklerin etkisiyle safra kesesinin çalışmasının yavaşladığını ve kanalda taş oluşabildiğini söyledi. Dr. Bozkurt, "Hamilelikte oluşan safra kanalı taşına, biz hekimler 'bebeğin anneye taş hediyesi' deriz. Hamilelikte, sırta kadar vuran mide ağrılarında, safra kanalı taşı ihtimali de göz önüne alınmalı" dedi.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar