Skip Navigation Links

Çevreyi Kirletenlere Ceza Yağdı

Lekesiz İskenderun girişinde çevre kirliliği yaratanlara ağır para cezaları uygulandığını açıkladı ...

Gündem   A+a-

Lekesiz İskenderun girişinde çevre kirliliği yaratanlara ağır para cezaları uygulandığını açıkladı ...
ÇEVREYİ KİRLETENLERE CEZA YAĞDI


Vali M.Celalettin Lekesiz İskenderun girişinde çevre kirliliği yaratanlara ağır para cezaları uygulandığını açıkladı .Valilikçe yapılan açıklamada “ Kamuoyunca da yakından takip edildiği üzere, şehrimizin, İskenderun girişindeki görsel kirliliğinin önlenerek, günümüz modern şehircilik anlayışına ve estetiğine uygun hale getirilmesi için Valiliğimizce sürdürülen çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir.
Bilindiği gibi 30.09.2010 tarihinde Hatay Valimiz Sayın M. Celalettin LEKESİZ başkanlığında Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. M. Şerefittin CANDA, Vali Yardımcısı Orhan MARDİNLİ, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Vedat ÇOLAK, İl Emniyet Müdürü Ragıp KILIÇ, İl Çevre ve Orman Müdürü İbrahim YÜZER ile belde belediyeleri başkanları ve işadamlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda şehrimizin İskenderun girişindeki görsel kirliliğin önlenmesi ile ilgili olarak sorumlular hakkında cezai işlem uygulanacağı ifade edilmişti.
Buna göre; söz konusu bölgede çevre kirliliği oluşturan her türlü atıkların en geç 15.10.2010 tarihine kadar, görsel kirlilik oluşturan tanıtım levhalarının ise en geç 30.10.2010 tarihine kadar işletme sahipleri, belediye başkanlıkları, ilgili kurum ve kuruluşlarca kaldırılması veya kaldırtılması kararı alınmıştı.
Yürütülmekte olan bu çalışma kapsamında, çevresine gelişi güzel atık bırakan, bırakılmasına müsaade eden, atıklarını mevzuata uygun olarak bertaraf etmeyen ve havaalanı kavşağı girişinden itibaren Hatay’ın kültür markalı kent olarak algılanmasına ciddi anlamda gölge düşüren 6 işyerine toplam 2 bin 322 TL, 1 kişiye 31 bin 745 TL. 1 belediye başkanlığına da 79 bin 364 TL. olmak üzere toplam 113 bin 431 TL. para cezası uygulandığı, 26.10.2010 tarihli basın duyurusuyla kamuoyu ile paylaşılmıştı.
Bu tarihten sonra da aralıksız devam eden denetimlerimiz sırasında yukarıda bahsedilen çerçevede sorumluluklarını yerine getirmeyen ve çevreyi kirleten 2 ayrı işyerine daha 387,00’şer TL para cezası uygulanmıştır.
Ayrıca söz konusu bölgede görsel kirlilik oluşturan tanıtım ve reklam tabelalarının da İl Mahalli Çevre Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda en geç 30.10.2010 tarihine kadar işletme sahipleri, belediye başkanlıkları, ilgili kurum ve kuruluşlarca kaldırılması veya kaldırtılması kararı alınmıştı. Verilen süre sonunda izinsiz olarak yerleştirilen ve karayolları istimlâk sınırları içerisinde bulunan tanıtım tabelalarının sahiplerince kaldırılmaması üzerine Karayolları 53. Şube Şefliğince 80 adet değişik ebatlardaki 80 adet tanıtım tabelası, kesilmek suretiyle kaldırılmıştır.
Belediye sınırları içerisinde bulunan tanıtım tabelalarının da Mahalli Çevre Kurulu’nda belirlenen esaslar doğrultusunda taslak olarak hazırlanan Kamuya Açık Alanlarda İlan Reklam ve Tabela Yönetmeliği’nin ilgili Belediyelerce, Belediye Meclislerinde kabul edilmesine müteakip yönetmeliğe uygun olarak görsel kirlilik oluşturmayacak şekilde yerleştirilmesine, bunun dışındaki tabelaların kaldırtılmasına, yeni konulacak tabelaların ilgili Belediyeler veya Karayollarından izin alınmak suretiyle konulmasına, izin verilen tanıtım tabelalarının Valiliğimize bildirilmesine karar verilmiştir.
Konuyla ilgili olarak Valiliğimizce yürütülen çalışmalar titizlikle ve kararlılıkla devam ettirilecek olup, bu noktada sorumluluğunu yerine getirmeyen ve görev ihmali olan kişi ve kurumlara yaptırım uygulamaları taviz verilmeksizin devam ettirilecektir.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet