Skip Navigation Links

Böbrek Nakli Beklerken Sağlam Organlarını Bağışladı

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde böbrek nakli bekleyen 43 yaşındaki Hamide Kekeç, ihtiyaç sahibi olunca organ bağışının

Böbrek Nakli Beklerken Sağlam Organlarını Bağışladı

Sağlık   A+a-

 önemini anladığını belirterek sağlam organlarını bağışlamaya karar verdiğini söyledi.

İskenderun İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Saydam, Organ Bağışı Haftası nedeniyle Dumlupınar Mahallesi'nde oturan böbrek hastası 2 çocuk annesi Hamide Kekeç'i ziyaret etti. 2 yıldır böbrek hastası, 4 aydır da böbrek nakli beklediğini belirten Kekeç, öz dayısının böbrek nakli beklerken vefat ettiğini ve zaman geçtikçe de kendisinin de korkmaya başladığını anlattı. Kekeç, şunları söyledi:

"İnsanın başına bir iş gelince daha iyi anlıyor. Ben organ nakli nedir, nasıl olur bilmezdim. Dayımı kaybedince anladım ama kendi başıma gelince daha da iyi anladım. Ben şimdi böbrek nakli bekliyorum. İnşallah olur bu bekleyişim sırasında da organ naklinin önemini çok iyi anladım. Onun için sağlam olan organlarımı da bağışlama kararı aldım. Duyarlı insanların da organ bağışında bulunmasını istiyorum."

22 BİN HASTA BÖBREK NAKLİ BEKLİYOR

Dr. Yusuf Saydam ise Hamide Kekeç'e teşekkür etti. Organ naklinin sadece yoğun bakımda beyin ölümü gerçekleşen hastalardan alınarak yapıldığını ve bunu yaparken de birinci derecedeki yakınlarının onayının alındığını kaydeden Saydam, "Türkiye'de beyin ölümü gerçekleşen her üç hastadan sadece birinde organ bağışı yapılıyor. Türkiye'de 22 bin hasta böbrek, 2 bin 250 hasta karaciğer nakli beklemektedir. Toplamda ise diyalize giren 60 bin hasta bulunuyor" diye konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet