Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Akdeniz'de Lütfi Elvan Farkı

Lütfi Elvan'ın Akdeniz'de milletvekili seçildiği ve aday gösterildiği iki büyük il olan Antalya ve Mersin,1 Kasım seçimleri sonrası sarıya boyandı

Akdeniz'de Lütfi Elvan Farkı

Gündem   A+a-

CHP'nin kalesi olarak bilinen iki ilde oy oranını arttıran AK Parti, birinci parti olmayı başardı.
7 Haziran seçimlerinde Antalya'dan milletvekili seçilen Elvan, kısa sürede bir çok projeyi hayata geçirerek, kendisine verilen güveni boşa çıkarmadı. Koalisyon görüşmelerinden sonuç alınamayıp Türkiye'nin yeniden bir seçime gitmesi kararı alınınca Lütfi Elvan bu kez Akdeniz'in bir diğer büyük ili Mersin'den aday gösterildi. Bölge insanını yakından tanıyan Elvan, 1 Kasım seçimlerinden 1 ay önce geldiği Mersin'de, çalışmalara hızlı başladı. Kentte hemen her gün sivil toplum örgütleri, iş dünyası ve çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileriyle toplantılar düzenleyen Elvan, sorunları dinledi, çözüm üretti, projelerini aktardı. Bir ay boyunca bütün ilçeleri birkaç kez dolaşan, halkla bire bir görüşmeler yapan ve yakın temas içerisinde olan Lütfi Elvan, 1 Kasım seçimlerinde partisinin oy oranını artırmasında önemli rol aldı.
Mersin'deki çalışmaları sırasında kentin kangren olmuş sorunlarına el atan Elvan, söz verdiği projeleri bir bir hayata geçirdi. Bu dönemde Çukurova Bölgesel Havalimanının ihalesine çıkıldı, kara yollarında ihale yapılarak çalışmalara başlandı, Tarsus-Kazanlı Turizm Projesindeki yol problemiyle ilgili 'acele kamulaştırma' kararı alındı, OSB-otoyol bağlantısı çalışmaları hızlandırıldı, Mersin-Antalya arasında bölünmüş yol çalışmasının kalan kısmı için ihaleye çıkıldı. Benzer birçok projenin hayata geçmesini sağlayan Elvan, yeni dönemde Mersin için oldukça önemli ve büyük projelerin adımlarının atılacağı müjdesini de verdi.
AK PARTİ, CHP'NİN KALESİ MERSİN'DE BİRİNCİ PARTİ OLDU
Eski Bakan Lütfi Elvan'ın çabaları, 1 Kasım seçimlerinde meyvelerini verdi. CHP'nin kalesi olarak bilinen Mersin'de, AK Parti yüzde 31 oy alarak birinci parti oldu ve milletvekili sayısını arttırarak 4 milletvekili çıkardı. 7 Haziran seçimlerine göre Mersin genelindeki oyunu yüzde 5 oranında arttıran AK Parti, ilçelerin büyük bir bölümünde fark attı.
Mersin'deki çalışmalarında, "Bizim işimiz aş, iş, hizmet etmek" diyen Elvan, Mersin'i ayağa kaldırmak, Mersin'i şahlandırmak için burada olduğunu söyledi. Mersin'e gelmeden önce devam eden projeleri gözden geçirdiklerini, kentin sıkıntılarını tespit ettiklerini ve yapılması gerekenlerle ilgili bir program hazırladıklarını kaydeden Elvan, "Biz Mersin'de tüm kesimlerle bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız. Güçlü bir Mersin, güçlü bir Türkiye için birlikte olacağız" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş