Skip Navigation Links

Buram Buram Tarih Kokan Kilis Sokakları

Kilis'te,buram buram tarih kokan tarihi dar sokaklar,kentin tarihine ışık tutuyor

Buram Buram Tarih Kokan Kilis Sokakları

Yaşam   A+a-

Geçmişte bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Kilis'te, tarihi dokunun günümüze kadar uzanması kentin tarihi ve kültürü açısından büyük önem taşıyor. Vatandaşlar, dar sokakların büyük bir sorun olduğunu araç trafiğine el vermeyen dar sokakların genişliğinin yer yer 1 metreye kadar düştüğünü ifade etti. Vatandaşlar, "Bu sokaklardaki evlerin SİT alanı içerisinde olduğu için yıkıp yeniden ev yapılması mümkün değil, bu nedenle evlerin büyük bölümünün tehlike saçıyor. SİT alanı içerisinde olduğu için tarihi evlerin vatandaşlar tarafından her hangi bir düzenleme yapamaması nedeniyle kendi kaderine terk edildi. SİT alanı içerisinde bulunan evlerin bir çocuğunun yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor. Bu evlerde her hangi bir yapılaşma veya tadilat yapamıyoruz. Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izin verilmiyor" diye konuştular.
Vatandaşlar, bazı tarihi evlerin restorasyonunun yapıldığını, ama yapılacak çok sayıda tarihi mekan bulunduğunu sözlerine eklediler.
Tarihi dar sokakları, kabaltılar, Kilis'in geçmişteki mimarisinin gün yüzüne çıkarıyor.
Geçmişi yüz yıllara dayanan Kilis'te, 1800 yılların sonlarında yapılan evlerin bulunduğu sokakların dar olması nedeniyle vatandaşlar, evlerinin bulunduğu sokaklara araçları yerine yürüyerek gitmek zorunda kalıyor
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet