Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Mersin'de Elektrik Şebekesi İyileştiriliyor

Toroslar EDAŞ,sürdürülebilir ve kaliteli enerji sağlamak için Mersin'de çalışmalarına devam ediyor

Mersin'de Elektrik Şebekesi İyileştiriliyor

Gündem   A+a-

Toroslar EDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, Mersin'de 2015 yılının sonunda 85 milyon TL elektrik şebeke ve teknoloji yatırımı yapılmış olacak. Bugüne kadar yüzde 75 oranında tamamlanan ve yıl sonuna kadar tamamıyla gerçekleşecek olan bu yatırımlar sayesinde bölgedeki yeni enerji talepleri karşılanarak şebeke yenileme ve iyileştirme çalışmaları da tamamlanacak. 2015 yılında planlanan yatırım projeleri kapsamında toplam 394 kilometre yüksek gerilim kablosu, 291 kilometre alçak gerilim kablosu, 192 kilometre iletken, 152 adet yeni trafo, 1.650 adet aydınlatma direği tesis ediliyor.
MERSİN'DE AKILLI ŞEBEKE ÇÖZÜMLERİ
Toroslar EDAŞ tarafından yatırım çalışmalarının yanı sıra, Mersin elektrik şebekesinin modernizasyonu ve akıllı şebeke çalışmaları da devam ediyor. Elektrik şebekesinde uzaktan izleme ve müdahale imkanı tanıyan SCADA sisteminin Mersin'de kurulumuna devam ediliyor. 2015 yılında toplam 14 merkezin devreye girmesiyle 40 merkezde kurulumu tamamlanan sistem ile şebeke anlık olarak izlenerek elektrik kesintilerine çok daha hızlı müdahale edilecek.
Bir diğer proje olan röle koordinasyonu ise yaşanması muhtemel arızaların etki alanının daraltılmasını amaçlıyor. Mersin genelinde bulunan toplam 1.060 adet fider noktasından 900 adeti sisteme entegre edildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş