Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

GKV'li Öğrenciler 'Cumhuriyet Güncesi'ni Sahneledi

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri tarafından sergilenen 'cumhuriyet güncesi' isimli teatral gösteri izleyenlerin beğenisini kazandı

GKV'li Öğrenciler 'Cumhuriyet Güncesi'ni Sahneledi

Kültür Sanat   A+a-

Cumhuriyetin kuruluşunun 92.yıl dönümü kutlamaları Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarına bağlı olarak faaliyet gösteren kurumlarda büyük bir coşkuyla gerçekleştiriliyor. GKV Özel Liseleri öğrencileri de yaptıkları gösterilerle izleyenlerin ilgi odağı oldu. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 92. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında sergilenen 'Cumhuriyet Güncesi' teatral gösterisi, zeybek, vals ve bayrak gösterileri izleyenlerin beğenisini kazandı. GKV Özel Liseleri öğrencileri tarafından sahnelenen " Cumhuriyet Güncesi" adlı teatral gösteride bir İngiliz gazetecinin Cumhuriyet'in kurulduğu dönemde Ankara'ya gelip Gazi Mustafa Kemal Paşa ile yaptığı röportajları ve anıları anlatıldı.
GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, KV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar ile öğretmen, idareci ve konukların katıldığı tören büyük ilgi gördü. Cumhuriyetin büyük bedeller ödenerek kurulduğunun altını çizen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Müdürü Ülkü Ulutaş törende yaptığı konuşmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından ulusumuza armağan edilen Cumhuriyetin büyük bedeller ve zorluklarla kazanıldığını sözlerine ekledi. Türkiye'nin coğrafi konumu ve sahip olduğu değerlerden dolayı sürekli dış tehditlerin hedefinde olduğunun da altını çizen Ulutaş Türkiye'nin geleceğinin Cumhuriyet gençliğinin elinde olduğunu vurgulayarak gençlere Cumhuriyete sahip çıkmalarını öğütledi. Düzenlenen tören GKV Özel İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerimizin seslendirdiği Cumhuriyet şarkılarıyla devam etti. Gösterilerin sonunda sahne alan halkoyunları ekibi zeybek gösterilerinin ardından Atatürk'ün vals sahnesi canlandırıldı. GKV'li öğrencilerden oluşan bayrak grubunun muhteşem gösterileri de törene ayrı bir renk katarken programın sonunda öğrenciler ellerindeki Türk bayraklarıyla 10.yıl marşını coşkulu bir şekilde seslendirdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar