Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Gaziantepspor,Trabzonspor İle 75. Randevuda

Spor Toto Süper Ligi'nin 10. haftasında karşılaşacak olan Trabzonspor ve Gaziantepspor, lig tarihinde 75. kez karşı karşıya gelecek

Gaziantepspor,Trabzonspor İle 75. Randevuda

Spor   A+a-

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Gaziantepspor, çarşamba günü deplasmanda Trabzonspor'a konuk olacak. İki takım arasında 1972-1973 sezonunda başlayan rekabette bugüne kadar 74 lig maçı yapıldı. Kırmızı-siyahlılar, bu maçların 15'ini kazanırken, 37 maçta mağlup oldu. 22 karşılaşma ise beraberlikle sona erdi. Gaziantepspor deplasmanda rakibiyle 36 maça çıkarken, bu maçların sadece birinden galibiyetle ayrıldı. Gaziantepspor, 27 maçta rakibine yenilirken, 8 maçta sahadan beraberlikle ayrıldı. İki takım arasında yapılan son 10 maçın 3'ünde Gaziantepspor, 6'sında ise Trabzonspor sahadan galibiyetle ayrıldı. Bir maç ise beraberlikle sonuçlandı. Geçen sezon Trabzon'da oynanan maç ise 4-4 beraberlikle ile sonuçlanmıştı. Gaziantepspor, Trabzonspor ağlarına 73 gol atarken, kalesinde ise 133 gol gördü.
16 YILDIR DEPLASMANDA KAZANAMIYOR
Çarşamba günü Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor maçına çıkacak olan Gaziantepspor, rakibini 16 yıldır sahasında yenemiyor. En son galibiyetini 1998-1999 sezonunda oynanan mücadelede, Fernand Coulibaly'nin attığı golle 1-0 alan kırmızı-siyahlılar, o tarihten bu yana rakibiyle deplasmanda oynadığı maçlarda galibiyet alamadı. İki takımda, ligin 9. haftasında oynadıkları maçları kazandı. Gaziantepspor kendi evinde Mersin İdmanyurdun'u 1-0 mağlup ederken, Trabzonspor ise deplasmanda Sivasspor'u 2-0 yendi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar