Skip Navigation Links

'Aynı gemideyiz'

Partililerin Ergin ve Karasayar ile bayramlaşma heyecanı dikkat çekti.

Gündem   A+a-

Partililerin Ergin ve Karasayar ile bayramlaşma heyecanı dikkat çekti.
AKP’nin iktidara geldiği günden bugüne gerçekleştirmiş olduğu icarlardan sıkça söz eden Adalet Bakanı Ergin, Türkiye’de 1980 öncesi ve sonrası değerlendirmelerde bulundu.
1980 öncesi tek partili iktidar sürecine dikkat çeken Ergin 1950–60 arası dönemi işaret ederek, “O süreçteki demokratikleşme çeşitli sıkıntılarla son buldu” ifadesini kullandı. Türkiye’nin gelişim gösterdiği süreçlerde statükonun karşı çıkışlarını ifade eden Ergün artık bundan sonra bu tür gelişmelerin önüne geçilecek bir dönemin başladığını belirtti.


Türkiye’nin daha iyi bir rota izlemesi için AKP’nin bir dönem daha tek başına iktidar olmasını ifade eden Ergin;
“Türkiye Dünya’daki gelişmeleri yakalamak ve gelişmelere entegre olabilmek için reformist bir iktidar anlayışı ve tek partili bir şekilde devam etmelidir, koalisyon dönemlerine baktığımız zaman maalesef Türkiye bu dönemlerde sıkıntılar yaşamıştır. AKP iktidarından bu yana süren siyasi istikrarın devamı ile ancak Türkiye’nin refahından bahsedebiliriz” dedi.
Dünya genelinde etkileri hissedilen ekonomik krizin etkilerinin Türkiye’yi etkilememiş olmasını siyasi istikrar bağlayan Ergin sözlerine Türkiye’nin ekonomik gelişimlerinden bahsederek devam etti.
“Türkiye son yıllarda ekonomi alanında önemli gelişmeler kaydetmiştir. Avrupa ve Dünya ölçeğinde bu gelişmelere bağlı olarak ekonomi sıralamalarında yeni sıralara yerleşmiştir. Avrupa’nın en büyük 6. ekonomisine sahip bir ülke haline geldik elbette bunda son dönem siyaseti etkili olmuştur. Türkiye artık IMF’nin ekonomik planlamalarına ihtiyaç duymuyor çünkü kendi ayakları üzerinde durmayı başarıyor. Borçlar alanında da önemli gelişmeler yakaladık buna bağlı olarak borcumuz 7 milyon dolara kadar düştü” şeklinde ifade etti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin açıklamalarından sonra basın mensuplarının sorularına cevap verdi.
Kendisine yöneltilen; “Şu sıralar sıkça tartışılan Füze kalkanı meselesine baktığımız zaman basında yer alan AKP pazarlık yapıyor söylemlerinde gecen üç şarta bakıldığı zaman birincisi projenin NATO kapsamında olması ki bu proje NATO’ya ABD tarafından götürülmüştür, diğeri ülke adının geçmemesi hassasiyeti, burada da böyle bir projede ülke isminin yer almayacağı zaten akla gelen bir durum, diğeri bütün Türkiye’yi kapsaması talebi. Bunlara baktığımız zamana bunların şart olma özelliği ne derecedir?”
Ergin, “Bu proje henüz görüşmeleri devam eden bir görüşme o yüzden dikkatli bir şekilde takip etmek gerekir, bunlar şart değişmiş gibi görünebilir fakat bunların önemi ileriki günlerde daha net bir hal alacaktır” dedi.
Diğer bir soru Başbakanın 15 Ekim tarihinde Füze kalkanı meselesine ilişkin açıklamasıydı Ergin bu soruya da “Henüz bir şey söylemek için erken ve bu tartışma zaten 15 Ekim öncesinde vardı.” Yanıtını kullandı.
İskenderun Teşkilatı ziyaretinin ardından bölge sanayici işadamlarıyla bir araya gelmek için İTSO’ yu ziyaret eden Bakanı, aralarında Kaymakam, İlçe Emniyet Müdürü ve İTSO Yönetim Kurulu üyelerinin de bulunduğu kalabalık karşıladı.


İTSO Başkanı Halil Şahin Bakan Ergin’e İTSO binasını tanıttı, çalışmalarından bahsetti.
Sonrasında toplantı salonuna geçen Ergin “Aynı gemideyiz barış için müşterek çalışmak gerekiyor. O gemiyi selamete ulaştırabilmek için yönetimde istikrar olması gerekmektedir. Türkiye’de son 60–70 yıllık yönetim sağladığı para önemli katkı sağlamıştır. Türkiye için yılı 1950 sonrasında önemli hamle görmek mümkün. Türkiye’nin geçmişine baktığımızda 1961–1962–1970 darbeler olmuştur. Baktığımız zaman sıkışmış olduğunu görmek mümkün. 2002’den bu yana ciddi gelişmeler olmuş, siyaset kurulunun önünü kesen tahliller yönetimi istikrar almıştır.Aslan yatağından belli olur. Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında ki farkı teraziye koyduğumuz zaman aradaki fark belli olur. Bizler çağdaş olmaya adayız. Bunun için elimizden geldiğince çalışacağız. Avrupa birliği bizim tüm çabalarımıza rağmen bizi küçük görse de biz yine de standartlarımızı o seviyeye getirip yolumuza devam edeceğiz. Onurumuzla, izzeti nefsimizle yaşarız. Türkiye üzerine düşeni yaptıktan sonra birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde güçlü olursak Avrupa birliği bizim peşimizde olur. Biz hedefe ulaşabilmek için omuz omuza gideriz. Bizden sonraki kuşaklar kendilerinden öncekilere hayır duaları ederler. Küresel krize rağmen Çin’den sonraki etkilenmeyen ikinci ülke bizim ülkemizdir. Özlemini duyduğumuz yatırımları en iyi şekilde yapabilmek için elimizden geleni yapıp gerçekleştiriyoruz. Şuanda çalışmaları devam eden üç tesisimiz Reyhan, Karaçay ve Dostluk Barajları hazırlıkları devam etmekte. Hatay’da bulunan havaalanı en çok yolcusu olan ülkemizde üçüncü sıraya girmiştir. Vizelerin kalkması iç ve dış olarak turizme etkili olacaktır” dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet