Skip Navigation Links

Ünüvar,Gençlerle Buluştu

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ancak bilişimle ve üretken bir nesille ulaşabileceğini söyledi

Ünüvar,Gençlerle Buluştu

Gündem   A+a-

Çoğunluğu üniversite öğrencisi gençlerle Ceyhan Öğretmenevi'nde bir araya gelen Ünüvar, teknolojiyi kullanmanın ve üretmenin önemini anlattı.
Kendisinin Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptığını hatırlatan Ünüvar, bu kapsamda 1200 sayfalık bir "Bilişim Raporu" hazırladıklarını, raporun özetinin dahi 222 sayfa olduğunu kaydetti. Raporda kısaca "2023 hedeflerine bilişimle ulaşabiliriz" dediklerini vurgulayan Ünüvar, "O halde bizim genç kitlemizi bilişimle barışık hale getirmemiz lazım. Onun için ne yapacağız? Bilişim okur yazarlığı seviyesini yükselteceğiz" dedi.
Teknolojinin yanlış kullanımına da dikkat çeken Ünüvar, "Evde baba bir bilgisayar başında, anne bir bilgisayar başında veya elinde kumanda televizyon başında, çocuk ise başka bir bilgisayarın başında. Herkes ayrı bir dünyada. Bu çok kötü bir şey, bunu düzeltmemiz lazım. Peki nasıl düzelteceğiz? Üretken bir nesil oluşturarak, düzelteceğiz. Bakın teknoloji kullanan kitlenin yüzde 90'ı sadece kullanıyor. Yüzde 9'u taşıyor, yani üretilen bilgiyi kullanıcıya taşıyor. Yüzde 1'i ise üretiyor. Parayı kim götürüyor, yüzde 1 götürüyor. Yüzde 1'den biz çok az pay alıyoruz. Bizim gençliğimiz Kore gençliğinden daha mı geri durumda, daha mı az zeki, daha mı az çalışkan? Hayır. Dünyada en fazla Facebook kullanan 3. ülkeyiz. Twitter'ı en fazla kullanan ilk 7 ülke arasındayız" diye konuştu.
"Teknolojiyi iyi kullanmazsanız, teknoloji sizi esir eder" diyen Ünüvar, şunları söyledi:
"Teknoloji sizi esir etmeyecek, siz teknolojiyi kullanacaksınız. Çok iddialı bir şey söylüyorum. Biz 2023 hedeflerine ancak bilişimle ve üretken bir nesille ulaşabiliriz. Petrolü, doğal gazı, altını varsa çıkarırsınız. Bor varsa çıkarırsınız. Çıkarmakla da yetinmiyorsunuz. Borun yakıt olarak üretilmesi için yüksek teknolojiye ihtiyaç var. Yüksek teknolojiyi üretirseniz dünyada söz sahibi olabilirsiniz."
Bu yüzden 5 ve 6. sınıflara bilişim derslerini zorunlu kıldıklarını ifade eden Ünüvar, "Dijital okur yazarlık seviyesini yükseltebilirsek, neslimiz o üreten yüzde 1'in içerisine girebilir. Bir şey üreteceksin, içerik üretmek çok önemli. Twitter'da geyik muhabbetinin faydası yok. Twitter'ın, Facebook'un alternatifini üretebildin mi faydası var. Cep telefonu üretebildin mi, ona bir yazılım üretebildin mi faydası var. Mutlaka bundan bir gelir elde etmemiz lazım. O zaman faydalı bireyler oluruz" dedi.
Ünüvar, bilişimle ilgili daha önemli adımların atılması gerektiğinin altını çizerek, "Belki ileride bir Bilişim Bakanlığı kurulacak. Siber güvenlik diye bir kavram var. Ülkeler artık uzaktan kumandayla uçağınızı kontrol ediyor, uzaktan kumandayla akıllı bombalar atıyor. Nasıl yapıyor? Teknoloji yardımıyla. O halde savunmanızı teknolojiyle yapmak zorundasınız" ifadelerini kullandı.
Gençliğin mutlaka ve mutlaka üretken olması gerektiğine işaret eden Ünüvar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"'Üretken olmak istiyorum ama hükümet bize ne vaatte bulunuyor?' diyorsanız. Hükümet, 'ben iş yapacağım, projem var' diyene karşılıksız 50 bin TL veriyor. '50 bin TL'ye iş mi kurulur?' Diyebilirsiniz, o zaman 100 bin TL de kefilsiz, faizsiz kredi veriyor. 3 yıl boyunca da gelir vergisi almıyor. 'Ben iş yapacağım, kendime güveniyorum' diyorsan, devlet seni işletme sahibi yapıyor. Hem sen iş sahibi oluyorsun hem de istihdam sağlamış oluyorsun."
1 Kasım seçimleri için gençlere çağrıda bulunan Ünüvar, "İleride bizim yerimize geçtiğinizde Türkiye'nin daha güçlü bir ülke olmasını istiyorsanız, bize güç verin" dedi.
Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'ün de bir konuşma yaptığı toplantının sonunda, partiye katılan gençlere AK Parti rozeti takıldı.
AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, toplantının ardından, İlçe Başkanı Süleyman Ulu ve ilçe yöneticileriyle birlikte Ceyhan'ın Kuzucak, Mustafabeyli ve Büyükmangıt köylerini ziyaret etti, vatandaşlardan 1 Kasım için destek istedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet