Skip Navigation Links

GAÜN' De 'Yeşil Binalar' Adlı Konferans Düzenlendi

GAÜN' DE 'Yeşil Binalar' adlı konferans düzenlendi

GAÜN' De 'Yeşil Binalar' Adlı Konferans Düzenlendi

Gündem   A+a-

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Topluluğu tarafından, "Kariyer Günleri" kapsamında Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Genel Sekreteri Engin Işıltan tarafından "Yeşil Binalar" adlı konferans verildi.
Işıltan konuşmasında yeşil binadaki anlamın ekolojik dengeye, çevreye en az zarar veren binaların yapılması olarak ifade etti.
Mühendis adaylarına tavsiyelerde bulunan Işıltan, binayı yapmadan önce komple bir entegre tasarım olarak düşünmelerini ve mevcut ağaçları kesmeden yapmaları gerektiğini söyledi. Işıltan, "Köprü, havalimanı veya toplu konut da yapsalar mümkün mertebe insanların yaşama alanlarını genişleten yeşerten ve nefes almaya hizmet eden binalar yapmaları lazım. Bir binayı yapmadan önce araziyi iyi incelemek gerekiyor. Toprağı, alttan ve üstten akan suları bütün bu detayları iyice inceleyip ondan sonra binayı yapmaları lazım. O zaman ağacı ve doğayı bozmadan yapabilirler. Bundan sonra yapacakları her mühendislik hareketinde mutlaka günü ya da yarını değil çok daha ötesini düşünerek yapmalılar. Yapacakları mühendislik çalışmalarının fizibilitesini en az kırk senelik bir vizyon içerisine koymaları lazım. O zaman suyun değerini, enerjinin verimliliğini ve nefes almanın ne kadar önemli olduğunu anlayacaklar ve oraya yapacakları fazla betonu durdurmaya çalışacaklar" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet