Skip Navigation Links

Jandarmadan Öğrencilere Trafik Eğitimi

Mersin İl Jandarma Komutanlığı trafik timleri, trafik kazalarının en aza indirilmesi amacıyla Mut ve Gülnar ilçelerinde öğrencilere eğitim verdi

Jandarmadan Öğrencilere Trafik Eğitimi

Gündem   A+a-

Mersin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı trafik timleri, okulların açılması ile birlikte trafik yoğunluğunun da artmasıyla öğrencilerin güvenli trafik ortamında okullarına gidiş-dönüşlerinin sağlanması amacıyla Gülnar'da Bereket ve Gezende, Mut'ta da Çamlıca ve Aşağıköselerli ilkokul ve ortaokullarında öğrenim gören 255 öğrenciye trafik eğitimi verdi. Trafik timleri, iki gün süren eğitimlerde öğrencilere, karşıdan karşıya geçişlerde uymaları gereken kurallar, servis araçlarına inme ve binme esnasında dikkat edilmesi gereken konular ve servis içerisinde davranış şekilleri konusunda uygulamalı olarak bilgiler verdi.
Öte yandan, taşımalı eğitim sisteminde öğrenci taşımacılığı yapan 17 servis aracı da kontrol edildi. Yapılan kontrollerde, emniyet kemeri ayarı ve ışıkları bozuk, okul taşıtı yazısı silinmiş durumda olan araçlar tespit edilirken, eksikliklerin giderilmesi konusunda servis şoförleri uyarılarak, trafik güvenliği, öğrencilerle iletişim becerileri ile ilgili mevzuat konusunda bilgilendirme yapıldı.
İl Jandarma Komutanlığı trafik timlerinin bilgilendirme seminerlerinin devam edeceği belirtildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet