Skip Navigation Links

Küçükcan: 'Özgürlüklerden Geri Dönüş Yok'

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr.Talip Küçükcan,'Demokrasi ve özgürlüklerin teminatı AK Parti' dedi

Küçükcan: 'Özgürlüklerden Geri Dönüş Yok'

Gündem   A+a-

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, Türkiye'de demokrasi çıtasının yükseldiğini, özgürlük alanlarının genişlediğini ve bundan geri dönüş olmadığını söyledi.
Vefa-Sen tarafından Adana'nın Kozan ilçesinde, Çerkesler Derneği tarafındanda Adana'da yapılan toplantılarda konuşan Milletvekili Prof Dr. Küçükcan, dil, din, temsil ve kimlik haklarında önemli kazanımlar elde edildiğini, AK Parti'nin vesayet kurumları ile mücadele ederek demokrasiyi güçlendirdiğini, farklı dil ve lehçelerin önündeki yasakları kaldırdığını ve kadınlara yönelik baskıları ortadan kaldırarak başörtüsü yasağı uygulamasına son verdiğini söyledi.
"DİN VE VİCDAN HÜRRİYETİ GÜÇLENDİRİLDİ"
Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, Vefa-Sen tarafından düzenlenen toplantıda, Türkiye'de, din ve vicdan hürriyetini ihlal eden yasakların AK Parti döneminde kaldırıldığını dikkat çekerek şöyle konuştu:
"İnançları gereği başörtüsü yasağından dolayı üniversiteye gidemeyen, kamu kurumlarında memur olamayan kadınlar üzerindeki yasaklar uygulamadan kaldırılmıştır. Alevi inanç gruplarının talepleri ilk kez bir hükümet tarafından yedi çalıştay ile kamusal alana AK Parti döneminde taşınmış ve bu taleplerin tartışılması kolaylaştırılmıştır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders müfredatına Alevilerin istekleri doğrultusunda yeni bilgiler ilave edilmiştir. Bizden önceki hükümetlerin hiçbiri Alevi inanç gruplarının şikayetlerini ciddiye almamış, onları muhatap bile kabul etmemiş. Devletin ilgili bakanını görevlendirip çözüm arayışlarına girmemiş. Alevi kardeşlerimizin diğer partilere Alevilik için ne yaptıklarını sorması halinde, AK Parti'nin farkı kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Yeni beyannamemizde de Cemevlerine hukuki bir statü kazandırılması müjdesi verilmiştir. Bütün bunlar din ve vicdan hürriyetinin teminat altına alınmasına yönelik çabalardır. Diğer yandan gayr-i müslimlerin devlet tarafından el konulan taşınmaz vakıf malları da iade edilmeye AK Parti iktidarı döneminde başlanmıştır."
'TEKTİPLEŞMEYE KARŞIYIZ'
Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, Çerkesler Derneği'nde yaptığı konuşmasında ise modern Türkiye'nin Osmanlıdan devraldığı çoğulcu yapıyı korumak yerine homojenleştirme politikasını tercih ettiğini, toplumun her kesimine aynı renk ve bedende bir gömlek giydirmeye çalıştığını, bu projenin ise başarılı olmadığını, bugün yaşanan sorunların da tarihsel kaynağını teşkil ettiğini söyledi. Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, AK Parti hükümetlerinin farklı kültürel değerleri bir zenginlik olarak kabul ettiğini belirterek,Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkesi, Boşnağı, Arabı, Sünnisi, Alevisi, muhafazakarı, dindarı, liberali ve seküleri ile Türkiye'nin büyük ve güçlü bir aile olduğunu, eşit vatandaşlık temelinde bir kardeşlik hukuku ile herkesin 'kendisi' olarak kamusal ve siyasal alanda var olması gerektiğine inandığını söyledi.
Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"AK Parti iktidara geldiğinden bu yana yasaklar ve baskılar ile mücadele etmiştir. Gerek AB uyum yasaları, gerekse Anayasa referandumu ile çoğulcu demokrasinin güçlenmesine katkıda bulunmuştur. Farklı dil ve lehçelere getirilen yayın yasaklarını, inançlardan kaynaklı giyim kuşama getirilen sınırlamaları ortadan kaldırmıştır. Toplum mühendisliği uygulamalarına son vermiştir. Seçmeli dersler ile her dil ve kültürün çocuklara aktarımını, çok kültürlü mirasımızın korunması ve güçlenmesini önemsemiştir. TRT Kürdi ile yeni bir başlangıç yapılmıştır. Bütün bu kazanımların yeni bir Anayasa ile taçlandırılması en büyük hedefimizdir."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet