Skip Navigation Links

Lütfü Savaş Kameralara Belgelerle Konuştu..

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, HRT Akdeniz Tv ekranlarında yayınlanan Önder Özen’in hazırlayıp sunduğu “Sesli Düşünüyoruz” Pro

Lütfü Savaş Kameralara Belgelerle Konuştu..

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HRT Akdeniz Tv ekranlarında yayınlanan Önder Özen’in hazırlayıp sunduğu “Sesli Düşünüyoruz” Programı’nda gündeme damga vuracak açıklamalarda bulundu.

Yerel siyasetle başlayan programda kamuoyunu meşgul eden birçok konuya belge ve dokümanlarla yanıt veren Başkan Savaş, bugüne dek dezenformasyon pompalayarak siyasi rant elde etmeye çalışan odaklara kendi attıkları ıslak imzalarla yanıt verdi.

Hemşerilerini mağdur eden su fiyatları konusunu eldeki bilgi ve verilerle işleyen Başkan Savaş, öncelikli olarak su fiyatlarını belirleyen Bütçe ve Tarife Komisyonu Kararları ile su fiyatlarını onaylayan meclis üyelerinin ıslak imzalı metnini ekranları başında programı izleyen vatandaşlarla paylaştı.

4’ü AKP’li, 2’si CHP’li ve 1’i MHP’li olmak üzere 7 kişilik komisyonun belirlediği kademeli fiyatların yine 50’si AKP’li, 25’i CHP’li, 11’i MHP’li ve 1’i SP’li olmak üzere 87 kişilik HBB Meclisi’nde oybirliğiyle onaylandığını belgelerle ortaya koyan Başkan Savaş, vatandaşın yalanla aldatıldığını bir kez daha ispatladı.      

Siz İnsanlara Yalan Söyleyebilirsiniz, Ama İmzalı Belgeler Sizi Yalanlar!

Popülist politikalarla halkın defalarca kandırılmaya çalışıldığını vurgulayan Başkan Savaş, “Siz insanlara yüzünüz kızarmadan defalarca yalan söyler ve insanları saf duygularından faydalanarak aldatabilirsiniz fakat imza attığınız belgeler yalan söylemez. Makamlar gelir geçer ancak siyasi kaygı güderek halkına yalan söyleyecek kadar küçük düşmemek gerekir. Siyaset, halkına hizmet üretmektir, halka yalan söylemek değildir” dedi.

Su fiyatlarıyla ilgili olarak belgelerle konuşmayı sürdüren Başkan Savaş, mecliste 4 partiye mensup meclis üyelerinin oy birliğiyle belirlediği su fiyatlarını manipüle ederek su fiyatlarını tek bir partiye mal etmenin gerçekleri yansıtmadığının altını çizerken, “Su fiyatlarının hemşehrilerimizin belini büktüğünü görünce daha ekonomik bir fiyat belirlemek üzere bilirkişi raporu ile yeni ve kademesiz bir fiyat belirledik. Fakat su ucuzlasın diye yaygara koparanlar 3 indirim teklifimize red oyu ile karşılık verdi. Biz suyu keyfi olarak fiyatlandırma imkanına sahip değiliz, kanun elimizi, kolumuzu bağlıyor. Buna rağmen su fiyatlarında indirime gitmek istediğimiz ve Hatay genelinde hemşehrilerimize hizmet sunmak üzere ek bütçe talep ettiğimiz olağanüstü 3 toplantıda AKP’li meclis üyeleri red oyu verdi. Biz hizmette yarışa varız. Kavga, gürültü ve kaosta değil” ifadelerini kullandı.

Biz Hatay’a Hizmet Sunalım Dedikçe Karşımızda Duvar Olmaya Devam Ettiler!

İnsan sağlığı doğrultusunda bilhassa içme suyu konusunda hassas davranmak zorunda olduğunu belirten Başkan Savaş, “Biz mecliste asbestli ve kanserojen madde içeren eski su şebekeleri yerine yeni içme suyu hatları döşeyerek halkımıza temiz su içirelim, kaliteli hizmet götürelim dedikçe AKP'liler bizi engelledi. Bugüne dek yapamadıkları veya yapmayı akıl edemedikleri hizmetleri biz yapıyoruz diye bir hazımsızlık içerisindeler. 13 yılda temeli atılan 3 barajdan birini bile tamamlamadılar. Hatay 7. sırada vergi öderken hizmet alımında 54. sırada. Bu Hatay halkını cezalandırmaktan başka bir anlama gelmiyor” dedi.

Su fiyatlarını manipüle etmek amacıyla sosyal medya üzerinden Büyükşehir Belediyesi ve HATSU'ya hakaret yağdıran ve insanları yanlış bilgilendiren kiralık troll hesapların mahkeme kararıyla suçlu bulunarak engellendiğini de kaydeden Başkan Savaş, bu tür yönlendirmelerle dezenformasyon yaratılmak istendiğini belirtti.

Hemşehrilerimi Zora Sokan Her Uygulamanın Karşısındayız!

Başkan Savaş, hemşehrileri için büyük ekonomik yük getiren ve son zamanlarda en çok şikayet edilen ecrimisil bedellerine de değinerek, “Su fiyatlarını öne sürerek vatandaşı düşündüğünü iddia edenler hemşehrilerime ödetilen fahiş ecrimisil bedellerinden haberdar mı? Hemşehrilerimin belini büken yüksek ecrimisil bedellerinin düşürülmesi için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Hizmette Hatay’ı Bir Bütün Olarak Değerlendirerek; Bugün Erzin’de Açılış Yaparken Ertesi Gün Samandağ Ve Altınözü’nde Temeller Atıyoruz

Büyükşehir sonrasında Hatay’da hizmet anlamında gerçekleşen dönüşümlere de değinen Başkan Savaş, “Hatay'ın her noktasındaki kaliteli ve efektif hizmetlerimizle hemşehrilerimizin gönlüne girmek için çaba sarf ediyoruz. Çünkü bir insanın gönlüne girmek yapılan en büyük hizmetten çok daha büyük manevi bir değer taşıyor. Bir gün Erzin’de sunduğumuz bir hizmetin açılışını yaparken ertesi gün Samandağ ve Altınözü’nde temeller atıyoruz. Hatay’ı hizmette bir bütün gören anlayışımızla ayrımız gayrımız yok temelinde insanımızın gönlüne girmenin çabası içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin İçinde Bulunduğu Tablo Sürdürülebilir Olmaktan Çıkmıştır!

Program Sunucusu Önen’in genel siyasetle ilgili görüşlerini sorduğu Başkan Savaş, makam, mevki söz konusu olmaksızın ve hangi iş olursa olsun Hatay ve Türkiye için gerekli görev ve hizmet ne ise onu yapmaktan çekinmeyeceğini vurgularken, bugün gelinen noktada, Ulu Önder Atatürk'ün 36 etnik unsuru bir araya getirerek omuz omuza kurduğu ve şehitlerin koyun koyuna yattığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin günümüzde siyasi hırslara kurban edilmek istendiğine dikkat çekti.

İzlenen yanlış politika neticesinde Suriye ile olan ilişkilerimizin kesilmesinin ekonomik anlamda Hatay'ı büyük zararlara soktuğunu kaydeden Başkan Savaş, iş adamlarının Hatay'ı Ortadoğu'da tehlikeli herhangi bir kentle bir tutarak kaçmaya başladığını ve malum dış politikanın ekonomimizi bozmakla kalmayıp huzurumuza da kastetmeye çalıştığını söyledi.

Uygulanan iç ve dış politikaların Türkiye'yi dünya nezdinde yalnızlaştırdığını da savunan Başkan Savaş, “Ülkemizin içinde bulunduğu tablo sürdürülebilir bir tablo değildir. Seçim sonrası yaratılmak istenen kaos ortamı neticesinde yüzlerce insanımızın kanı dökülürken, bu ortamdan beslenen odaklar halkımızın sağduyusuyla karşılaşmıştır. Ankara'da yaşanan tarihimizin en kanlı saldırısının izahı çok zor. Toplumun huzura ve devlet tarafından kucaklanmaya ihtiyacı var. Dışlanan halk, dünya genelinde izole olan bir Türkiye istemiyor. Komşularımızla huzur istiyor, ekonomik refah istiyor, yatağına tok girmek istiyor” dedi.

1 Kasım Türkiye İçin Tarihi Ve Kritik Bir Eşik; Hatay Ve Türkiye’ye Hayırlar Getirsin..

1 Kasım Genel Seçimlerinin ilimize ve ülkemize öncelikli olarak hayırlar getirmesini de temenni eden Başkan Savaş, “Bugün Türkiye'de hangi parti iktidar olursa olsun sosyal devlet ilkesi çerçevesinde halkına bakmak zorundadır. 13 yıldır vatandaşın ağzına bir parmak bal çalanlar, halkın tamamına eşit pay edilmesi gereken pastanın en büyük dilimini kendilerine ayırarak sefa sürmüştür. Hatay'ın yerel seçimde sergilediği dik duruşu 1 Kasım'da yeniden sergileyeceğine inanıyorum. 1 Kasım'da herkes oy kullanmalı ve kullandığı oya sahip çıkmalıdır. Oy kullanmanın ve oyuna sahip çıkmanın ülkenin geleceğini belirlediği bilinciyle hareket edilmelidir” ifadelerine yer verdi.

AKP’ye Geçeceğime Dair Söylentiler Asılsızdır, Partim Olan CHP’den Memnumum..

Son olarak son günlerde ova genelinde bir AKP Milletvekili Adayı tarafından dillendirilen ve vatandaşı yanlış yönlendirme amacı taşıyan “Lütfü Savaş AKP’ye geri dönecek” iddialarına da açıklık getiren Başkan Savaş, “Ova genelinde birtakım kişiler AKP'ye geçeceğime dair asılsız dedikodu yapacaklarına, 13 yılda yaptıkları ve yapamadıkları hizmetleri anlatsınlar. Lütfü Savaş ismini kullanarak değil, kendi isimleri ve geçmişte yapabildikleri ile oy istesinler. Buradan bir kez daha ifade ediyorum; AKP'ye geçeceğime dair söylentiler gerçeği yansıtmamaktadır. AKP'de devam etmek isteseydim ısrarla olmamı istedikleri Antakya Belediye Başkanlığını kabul ederdim. Partim olan CHP'den memnunum ve bir yere gittiğim de yok” diyerek programı noktaladı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet