Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Eski Bakan Elvan Üniversiteli Gençlerle Buluştu

Eski Bakan Lütfi Elvan,Mersin'de Üniversiteli Gençlerle Buluştu

Eski Bakan Elvan Üniversiteli Gençlerle Buluştu

Gündem   A+a-

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, üniversiteli gençlerle bir araya geldiği toplantıda, AK Parti davasında gençliğin önemli yer tuttuğunu vurgulayarak, "Bütün gençlerimizi yanımıza alıp güçlenmek zorundayız. Bizler bin yıllık çınar ağacımızın köklerini daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Bunu yapacak olan da gençlerimizdir" dedi.
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdurrahim Boynukalın ve Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar'ın da katıldığı toplantıda konuşan Elvan, Türk gençliğinin, sadece geçmişini değil, dünyadaki gelişimi ve dönüşümü de yakından takip eden, son derece dinamik bir gençlik olduğunu söyledi. Gençlerle gurur duyduğunu ifade eden Elvan, "Hayali olanın dünyası büyük olurmuş. Hayali olanın ülkesi büyük, milleti güçlü olurmuş. İşte o hayalleri hakikate dönüştüreceğiz ama hiç bir şekilde hayalperest de olmayacağız" diye konuştu.
Önlerindeki en büyük örneğin bir hayalle yola çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu kaydeden Elvan, şöyle devam etti; "Ama ona inanmadılar. 'Sen muhtar dahi olamazsın' dediler. Ama o bu hayalinden asla vazgeçmedi ve bu ülkenin başbakanı oldu, bu ülkeyi yönetti ve vatandaşlarımız tarafından Cumhurbaşkanı seçildi. Önümüzü açtı, Batılıların 'sessiz reform devrimi' dediği reformları gerçekleştirdi. Onlarca düzenlemeler yaptık. Tabu olarak bilinen birçok hususu konuşulur hale getirdik. Gençlerimizin önünü açtık."
12-13 sene önce caddelerdeki esnafların bilgisayarı dahi olmadığını, internet erişiminin bulunmadığını dile getiren Elvan, "İşte o internet ve sosyal medya altyapısınız kim oluşturdu? Tabi ki AK Parti oluşturdu. Genişbant, yani hızlı internetten 240 bin kilometrenin üzerinde fiber alt yapılar yaptık, otoyollar yaptık. Ne için? Bu millet, bu ülkenin gelişmesi, kalkınması için. Yaptıklarımızı anlatacağız, ideallerimizi, yapacaklarımızı ve hayallerimizi anlatacağız. Bu ülkenin gerçek anlamda güçlü bir ülke haline getirmenin yollarını anlatacağız. Bütün gençlerimizi yanımıza alıp güçlenmek zorundayız. Bizler bin yıllık çınar ağacımızın köklerini daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Bunu yapacak olan sizlersiniz. Ben sizlere ve samimiyetinize güveniyorum" ifadelerini kullandı. 1 Kasım seçimlerine az bir süre kaldığını hatırlatan Elvan, "Önemli bir süreçten geçiyoruz. Bir çok ülkenin ve dış odakların ülkemize saldırdığı bir dönemden geçiyoruz. Ülkemiz için gerçekten sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte bizim istikrarımız, istikbalimiz için olmazsa olmaz olan 1 Kasım'a kadar geceli gündüzlü hep birlikte çalışacağız. 1 Kasım akşamı zaferimizi on binlerce kardeşlerimizle Mersin'de meydanda hep birlikte kutlayacağız" şeklinde konuştu.
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın ise, her zaman mazlumun ve haklının yanında olduklarını vurgulayarak, "Burada her yaptığımız program tarihe düşmüş bir nottur. Biz tarihe taraf tuttuğumuzu göstermek için buradayız. Bugüne kadar gençlerin taraf tutmasına, bir pozisyon belirtmesi ve 'ben buradayım' demesine hiç bir zaman izin verilmedi. Ancak AK Parti ile birlikte gençler, bu ülkenin hem siyasetinde hem de ekonomisinde söz sahibi oldular. AK Parti ve onun davası gençlikle büyüyen bir davadır ve ağabeylerimizden aldığımız davayı devam ettirecek olanlar da biz gençleriz. Bu bakımdan her zamankinden daha duyarlı ve uyanık olmak ve dava şuuruna daha da fazla sahip çıkmalıyız" dedi.
AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar da üniversite çağlarında siyasetin içerisinde bulunmanın, daha sonraki yıllarda kıymeti anlaşılan bir durum olduğuna dikkat çekerek, "Lisede ve üniversitede bu camia içinde bulunursanız, ilerleyen dönemlerde geçmişteki tecrübelerin ne kadar önemli ve katkısı olduğunu daha iyi anlarsınız. Bizler de üniversitelerdeyken çalıştık. Bu gün o günlere baktığımız zaman ne kadar kıymetli ve güzel günlerde olduğumuz daha iyi anlıyoruz. Bu güne kadar hem kadın hem gençlik kollarımızla il başkanlığı olarak uyum içerisinde çalışıyoruz. Gençlik bizim en önemli damarımızdır. Davamızın geleceğidir. Bu bakımdan gençlerimiz bizim göz nurumuzdur" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş