Skip Navigation Links

Yüzyılların Geleneği Bahar Bayramı Coşkusu

14 Nisan Gözcüler Bahar Bayramı Gözcüler Beldesi Çetilik Mahallesi'nde coşkuyla kutlandı. Bu yıl havanın da güzel olması nedeniyle bütün bölgeden onbi

Gündem   A+a-

Yüzyılların Geleneği Bahar Bayramı Coşkusu

14 Nisan Gözcüler Bahar Bayramı Gözcüler Beldesi Çetilik Mahallesi’nde coşkuyla kutlandı. Bu yıl havanın da güzel olması nedeniyle bütün bölgeden onbinlerce vatandaş Bahar Bayramı’na akın etti.


Bölgeden Bahar Bayramı’na akın eden onbinleri ağırlayan Misafirperver Gözcüler Beldesi halkı, vatandaşa her türlü kolaylığı sağlayarak iyi bir evsahipliği gerçekleştirdi.
Panayır alanında kurulan giyimden kozmetiğe, kebap ve dönerden tatlıcısına kadar yüzlerce tezgahta esnaflar bolluk ve bereketi temsil eden Bahar Bayramı’nın kazancının keyfini çıkardı. Vatandaşlar, ağaçların altında piknik yaparak hoşça vakit geçirdiler.

Gözcüler Beldesinde geleneksel olarak, her yıl 14 Nisan’da kutlanan Bahar Bayramına İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, Kaymakam Ali İhsan Su ve Belde belediye başkanları katıldı.

Ev sahibi Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler, portakal ve limon ağaçlarının çevrelediği belediye hizmet binası bahçesinde, bayram yemeği verdi.


Yemek sırasında hoşça vakit geçiren protokol üyeleri, Bahar Bayramı’nın yüzyıllardır değişmeyen geleneği yumurta tokuşturma yarışı yaparak eğlendiler. Yumurta tokuşturma yarışında Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu’yu yenmek mümkün olmadı.
Yemekten sonrası, Kaymakam ve Belediye Başkanları, bayram yerinde alış veriş yapan ve ağaçların altında piknik yapan halkın bayramını kutladı.

14 Nisan Bahar Bayramı’nın özellik ve önemi üzerine bir konuşma yapan Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler, “14 Nisan günü tabiatın canlılığının, bolluk ve berekete kavuşmasının simgesi olma yanında toplumun yaşamındaki hareketlilik, yeni başlangıçlar ve dönüm noktalarının belirleyicisi olarak da kabul edilebilir. Bahar şenliklerimize hepiniz hoş geldiniz. Yüzyıllarca süren bu şenliklerimizde sizleri aramızda görmekten büyük kıvanç duyuyorum.

Doğanın bizlere bahşettiği bu bereketli topraklar baharın gelmesiyle birlikte insan emeğiyle birleşince taze geline benzeyerek adeta bizleri büyülemektedir. Yöre halkımız bugünü emeğin verime dönüştüğü bir gün olarak kabul etmektedir. Bunun coşkusunu yöresel olarak ta paylaşıyoruz. İşte bu duygularla bugünü hepimiz bir arada ve aynı coşkuda yaşamaktayız.

Bu bayramımızın özelliği yöresel olduğu için tıpkı misafirlerimiz gibi doğaldır. Başkalarını rahatsız etmeden herkes kendi ailesiyle, arkadaşlarıyla, dostlarıyla eğlenmek için bir arada olur. Bizler belediye olarak insanlarımızın rahat bir şekilde zaman geçirmeleri ve eğlenmeleri için bayram gelmeden önce bütün hazırlıklarımızı tamamlayıp bugünü heyecanla ve çoşkuyla bekleriz. 14 nisan günü, halkımız devlet erkanıyla bütünleşerek bugünü “Bahar Bayramı” adı altında coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşamaktadır.” Dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet