Skip Navigation Links

Zeytin Dalı 79'uncu Sayısını Yayınladı

Kilis'in kültür,edebiyat dergisi 'Zeytin Dalı' 79. sayısını okurlarıyla buluşturdu

Zeytin Dalı 79'uncu Sayısını Yayınladı

Kültür Sanat   A+a-

Kilis'te ve il dışında yaşayan Kilisliler tarafından zevkle okunan ve her kuşaktan geniş bir okuyucu kitlesinin takip ettiği Zeytin Dalı Dergisi'nde yöresel kültürden edebiyata, Kilis haneklerinden tarih yazılarına kadar bir çok konuda çeşitli yazı ve makaleler yer alıyor.
Yirmi bir yıldan bu yana kesintisiz olarak 3 ayda bir yayınlanan, ücretsiz olarak dağıtılan, Genel Yayın Yönetmenliğini Muhlis Salihoğlu'nun yaptığı ve Kilis Kültür Derneği Kilis Şubesi'nin yayın organı olarak yayın hayatını sürdüren Zeytin Dalı'nın bu sayısında birbirinden farklı makaleler ve fotoğraflar okuyucunun beğenisine sunuluyor. Derginin bu sayısında Muhlis Salihoğlu "Değerlerimize Sahip Çıkmak" Doç. Dr. Atilla Engin "Tunç Çağlarında Kilis ve Çevresi", Prof. Dr. Mustafa Öztürk "Tarihi Şehirlerin Özellikleri Bağlamında Kilis", Arş. Gör. Ayşe Ersay Yüksel "Kilis Mimarisinin İlgi Çeken Özellikleri", Av. Selahattin Çolakoğlu "Kilislinin Yıllık Çalışma Programı", Mutlu Naim Salihoğlu "Kilis Halk Takvimi ve Yöresel Söylenceler", Mehmet Mısırlıoğlu "Kilis Su Kaynakları", Uygur Tazebay "Dedem Merhım Şeyh Mehmet Vakıf Tazebay", Prof. Dr. Feridun Topaloğlu "Kilis Çocukluk Anıları", Ömer Faruk Kandemir "Ben Kilisliyim Yorum", Abdi Köseoğlu ise " Sen Bilmezsin Oğul" başlığındaki yazı ve şiirleriyle yer alıyorlar.
Dergide ayrıca okur mektupları, daha önce yayımlanmamış tarihi Kilis fotoğrafları, Kilis hanekleri okuyucularının beğenisine sunuluyor. Genel Yayın Yönetmeni Muhlis Salihoğlu, "Kilis'in Kültür Sesi olan ZeytinDalı dergisinin dağıtımını Kilis geneline elden dağıtım yöntemiyle yapıyoruz. Kilis dışında yaşayıp da dergimizi edinmek isteyenleri bizimle irtibata geçebilirler" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet