Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Tarsus'ta Toplu Açılış

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Kent Oteli ile Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus'a yapılan

Tarsus'ta Toplu Açılış

Gündem   A+a-

hizmetlerin açılış toplu olarak yapıldı.
Antik Roma Yolu önünde yapılan açılış törenine MHP genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, MHP il Başkanı Sebahattin Kılıç, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, milletvekili adayları, oda ve dernek başkanları ile sivil toplum kuruluşları başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
Tarsuslulara vermiş oldukları sözleri birer birer yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, kendilerine güvenenlerin desteğini boşa çıkarmadıklarını söyledi. Can, "Biz size söz verdik ve sizlerde bizlere güvenerek bu kutlu davaya hizmet etmemize vesile oldunuz. Ne mutlu ki, sizlerin bu güvenini boşa çıkarmamak ve güveninize layık olmak için var gücümüzle çalışmaya devam ederek sözlerimizi yerine getirmeye devam ediyoruz. Biz sizlerin desteği ile buralara geldik, inşallah sizlerin desteği olduğu sürece ki buna yürekten inanıyorum, hizmet etmeye de devam edeceğiz" dedi.
Daha önceden Ülker Aydın Parkı ve Yaşlılar Erinç Evi, Haydar Aliyev Parkı ve Haydar Aliyev Anıtı, Taşkuyu Mağarası, Canlı Hayvan Ticaret Merkezi, Bağlar Spor Okulu ve Fevziçakmak Mahallesi Ahmet Yıldırım Taziye Evi'nin hizmet açtıklarını kaydeden Başkan Can, "Bugün de 7'nci açılışımız gerçekleştiriyoruz. Şuanda açılışını yaptığımız kent otelimiz toplam 5909 m2 kullanılabilir kat alanına sahiptir. Kent otelimizde 11 suit oda, 17 tek, 32 adet çift kişilik olmak üzere toplam 60 oda, 92 yatak kapasitelidir. Otelde 1 adet 256 m2 kahvaltı salonu, 1 adet 164 m2 kokteyl -toplantı salonu, 1 adet 553 m2 lokanta, balo salonu, 151 m2 kahvaltı salonu ve bodrum katta 870 m2 kapalı otopark olarak yapımı tamamlanmıştır. İş artışı ve KDV dahil yaklaşık maliyeti: 5 milyon TL" şeklinde konuştu.
Bu yılın sonuna kadar da Ergenekon Yaşam Boyu Spor Merkezi, Kırklarsırtı Engelsiz Parkı, Güney Mezarlığı Taziye Evi, Turkuaz Çarşısı Semt Pazarı'nı hizmete açacaklarını altını çizen Başkan Can, 2016 yılında yapılacak projeleri anlattı.
Tarsus'a yapılan hizmet için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkür eden Can, "Yapılan ve yapılacak hizmetlerden dolayı tüm Tarsus halkı adına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz'a şükranlarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum" dedi.
MHP Belediye başkanlarının yaptıkları hizmetlerin açılışlarına yetişemediklerini söyleyen MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP belediyelerin kentlerini nakış nakış işlediğini belirtti. Şimşek, "Gerek Tarsus Belediye Başkanım, gerek Mersin Büyükşehir Belediye başkanım, gerekse diğer ilçe belediye başkanlarımız Mersin'in her yerini nakış nakış dokudular. Tarsus şehir merkezi sıcak asfaltlarla döşendi, köy yollarımız ciddi şekilde asfaltla kaplandı. Tarsus ve Mersin'in çöpünden bile bugün Mersin Büyükşehir Belediyemiz elektrik üretiyor. Anamur'da Bozyazı'da Aydıncık'da açılışlar yaptık. Büyükşehir belediyemiz daha önce kimsenin cesaret edemediği Çamlıyayla ve Sebil'in altyapı kanalizasyon çalışmasını başlattı. Bütün mahallelerimizde bütün köylerimizde yollar asfaltla kaplanıyor. Televizyon ekranlarına çıkıp MHP'nin projesi yok diyenlere bunları gösteriyoruz. MHP sadece kağıt üzerinde proje çizmiyor, çizdiği projelerin bire bir uygulamasını yapıyor. Şimdi buralara gelip eski bakan edasıyla caka satanların 13 yıldır ülkeyi idare eden hükümetin Mersin'de havaalanı olmadığından haberleri yok muydu? Acaba Tarsus'ta hastane olmadığından haberleri yok muydu? Tarsuslu Şevket Can'ı bilir Tarsuslu Burhanettin Kocamaz'ı bilir. Şuan Mersinli'de neler yapıldığını görüyor. Hizmet konusunda hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın, MHP'li belediyeler Tarsus'un Mersin'in her yerini hizmete doyuracaklar" dedi.
Tarsuslular buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus'a her gelişinde özlemle hasretle geldiğini söyledi. Kocamaz, "Bugün Tarsus'umuza vizyon katacak, ilçemizin yaşam kalitesini yükseltecek projelerimizin açılışı için bir araya geldik. Tarsus'ta 20 yıllık belediye başkanlığım döneminde sizlerle çok güzel şeyler paylaştık. Tarsus'un hak ettiği yerlere gelmesi, sürdürülebilir, yenilikçi projelerle Tarsus'un geleceğini oluşturmak her şeyiyle tamamlanmış doğru ve öncelikli projeleri hayata geçirmek için mücadele verdik. Şimdi bu vizyonun aynısını tüm Mersin'imizde hayata geçirmek için canla başla çalışmaya başladık. Bu zorlu ve sınırları geniş hizmet sürecinde Tarsus'a yine güzel projeler ve işlerle hizmet ediyoruz. Ne şanslısınız ki Şevket Başkan gibi uzun yıllar birlikte çalıştığım ve Tarsus'a birlikte hizmet verdiğim bir belediye başkanı şimdi sizlere hizmet vermek için görevde.
Sizlere söz veriyoruz, Tarsus ev sahipliği yaptığı medeniyetlere yakışır, insanlarına yakışır, kentlerle yarışır şekilde hizmet alacak. Çıktığımız bu yolda sizlerin bize verdiği destekle çok daha fazla işler başaracağız. Buna inancınız tam olsun. Çünkü arkamızda olduğunuzu bilmemiz bizler için en büyük motivasyon, en büyük güç olacaktır" şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Mersin'in ve ilçelerinin çok şanslı olduğunu söyledi. Öztürk, şöyle devam etti:
"Çok şanslısınız, iki belediye başkanımızı da dinledim. Sayın Şevket Can arkasında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz olduğu müddetçe ki, biz senin daha ne marifetlerinin olduğunu biliyoruz. Allah'ın izniyle eğer Burhanettin Başkanımın arkasında da ona engel olmayan ona teşvik veren bir devlet olursa ben inanıyorum ki Tarsus bir dünya kenti olmaya namzettir. Kimsenin bunlarla yarışması mümkün değil. Günlerdir buralardayız, Sayın Kocamaz'ın ve ilçe belediye başkanlarımızın hizmetlerini takip etmekten yorulduk. Bugün iftiharla ortaya koydukları hizmetleri bugüne kadar devlet köy hizmetleri adı altında özel idare adı altında yapmaya çalışmış ama inanın onların hayallerinin bile Burhanettin Kocamaz'ın ve diğer belediye başkanlarımızın yaptıklarına ulaşması mümkün olmamıştır. 30 Mart 2014 tarihinden bu yana 1,5 yıldır iktidardalar. Büyükşehir belediye başkanlığı için özellikle söylüyorum, 15 yıllık bir başka belediyenin kadrosuyla işe başladılar ki bu kadro içerisinden kendilerine ayak uyduracak kişileri seçmesi, bunlarla plan, program, proje yapması gerçekten zaman aldı. Şimdi burada iftiharla seyrettiğimiz bu hizmetleri 6 ay içerisinde gerçekleştirdiler. Önümüzde daha 3,5 yıl var. Allah'ın izniyle daha neler yapacaklar? Kimsenin bunlarla yarışması mümkün değil. Sayın Kocamaz, Sayın Can gece gündüz insanlarımız çamurda, toprakta gezmesin, asfalt yollarda gezsin diye çalışırken Güneydoğu'da gece gündüz o asfalt yolları delip altına bomba döşeyen belediye başkanları da var. İnşallah Şevket Can'ın arkasında Burhanettin Kocamaz, Burhanettin Kocamaz'ın arkasında da MHP iktidar olsun Tarsus dünya şehri olsun."
Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus'a yapılan 11 hizmetin kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi ve Tarsus Belediyesi tarafından eski belediye binası iken restore edilerek Kent Otele dönüştürülen binanın açılışı kurban kesilerek yapıldı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş