Skip Navigation Links

Sarı,Biber Hasadına Katıldı

AK Parti Adana Milletvekili ve 3.sıra Milletvekili Adayı Fatma Güldemet Sarı,Karaisalı'da çiftçi kadınlar ile biber toplayıp, sohbet etti

Sarı,Biber Hasadına Katıldı

Gündem   A+a-

Milletvekili Sarı, dünyanın en kaliteli biberi olarak bilinen Karaisalı biberini emektar kadınlarla topladıklarını belirterek, "Karaisalı'da kadınlarımız biber toplama ve salça yapma telaşındalar. Bu sene dekar başına 3 ton üzerinde elde edilen ürün, çok şükür çiftçimizin yüzünü güldürdü. Bütün amacımız çiftçimizin alın terinin karşılığını alması. Bu yıl çiftçimiz rekolteden de fiyattan da memnun. AK Parti olarak çiftçimizin yanında olduk. Özellikle fedakar ve cefakar kadınlarımızın elinin değdiği topraklar daha bereketli oluyor, daha çok ürün alınıyor" dedi.
"KADIN İSTİHDAMININ YÜZDE 50'Sİ ÇİFTÇİ KADINLARIMIZ"
Çiftçi kadınların yaptığı ürünleri pazarlamak istediklerini belirtenSarı, "Çiftçi kadınlarımız ülkemizde kadın istihdamının yüzde 50'sini oluşturmaktadır. Bizler onları daha güçlendirerek, eğitim vererek, katılımını artıracak, karar verme mekanizmalarında olmalarını sağlayacak ve tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkaracağız. Seçim beyannamemizde belirttiğimiz gibi, yem ve gübreden KDV'yi kaldırıyoruz. Çiftçilere proje karşılığı 30 bin lira destek vereceğiz. Ayrıca seralarının modernizasyonu için de faizsiz kredi kullanabilecekler. Çiftçimiz için çok önemli olan Tarım Sigortalarının kapsamı genişletilerek, yaygınlaşmasını sağlayacağız. Yani çiftçimizin mahsulü için endişesi kalmayacak. Çiftçilerimize şimdiye kadar verdiğimiz destekleri çeşitlendirerek, arttıracağız. Şartlar ne olursa olsun, üretimden vazgeçmeyen, tarlasını bahçesini terk etmeyen tüm kadınlarımızı tebrik ediyor, her zaman yanlarında olacağımızı belirtiyorum" şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet