Skip Navigation Links

Akdeniz'i Yeşillendirme Çalışmaları

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, park ve bahçelerdeki çalışmalarına devam ediyor

Akdeniz'i Yeşillendirme Çalışmaları

Gündem   A+a-

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeni park imalatı, mevcut parkların revizyonu ve budama, çimlendirme, ağaçlandırma gibi periyodik çalışmalarıyla Akdeniz'in çehresini değiştiriyor.
Son 6 ay içerisinde kendi fidanlığında 200 bin mevsimlik çiçek üreten Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçenin her köşesinde çalışmalarına devam ediyor.
Son 6 ay içerisinde kendi fidanlığında 200 bin adet mevsimlik çiçek üretimi gerçekleştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü, aynı sürede bin 500 ağaç ve 6 bin 500 çalı türü bitki üretimi de yaptı.
Fidanlık personeli bitki üretiminin yanı sıra hasta ve zayıf düşen bitkilerin bakımını da gerçekleştiriyor. İlkbahar aylarının gelmesiyle birlikte Güneş ve Karaduvar Mahallelerindeki parklar ile Kemal Müderrisoğlu ve Ilgın Parkını revize eden ekipler, 7 yeni parkın yapımına da başladı. Geçtiğimiz aylarda açılan Kazanlı Caretta Caretta Parkının yanı sıra Kaso ve Adanalıoğlu Mahallelerinde birer, Karacailyas'ta ise 2 adet yeni park halkın hizmetine sunuldu. Yakaköy ve Adanalıoğlu bölgelerinde birer parkın yapımı ise devam ediyor.
Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçelerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, Akdeniz'i yaşanabilir bir kent haline getirmek istediklerini söyledi. Mersin'in merkez mahallelerini oluşturan Akdeniz ilçesinde yeni yeşil alanlar tesis etmenin zorluğuna da işaret eden Cebe, "Plansız yapılaşma, özellikle merkez mahallelerimizde yeni yeşil alanlar oluşturmanın önünde büyük bir engel. Ancak çevre mahallelerimizde bu konuda daha az sıkıntı yaşıyoruz. Bu bölgelerde yeni yeşil alanlar üretiyor ve halkımızın hizmetine sunuyoruz" dedi.
Kullanım ömrünü tamamlamış olan oyun, spor ve oturma gruplarını yenilediklerini belirten Cebe, "Ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışması yaptık. Periyodik olan bakım-onarım, budama gibi çalışmalarımız ise sürüyor. Bütün bu çalışmalarda emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet