Skip Navigation Links

İskenderun’da TOKİ İzdihamı !!! Herkes Form İçin Birbirini Ezdi ..

İskenderun Düğünyurdu Mahallesi’nde 450 dönüm arazi üzerinde yapılması planlanan 4 bin 500 konuttan oluşan TOKİ Projesi’nin duyurusu

İskenderun’da TOKİ İzdihamı !!! Herkes Form İçin Birbirini Ezdi .. Web
TV

Gündem   A+a-

ve talep toplama açılış töreninde izdiham oldu.

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Milletvekili Adayı Filiz Özçörekçi, AK parti İskenderun İlçe Başkanı Vedat Tosun ve daha bir çok kurum ve kuruluş temsilcisinin katıldığı TOKİ talep toplama açılış töreni, binlerce kişinin aynı anda talep formlarına ulaşma çabası izdihamına neden oldu.

Talep formlarına ulaşmak isteyen binlerce kişi arasında küçük çocuklarıyla anneler, yaşlılar ve hastalar da vardı. Talep formlarının dağıtımı sırasında herkesin birbirini ezercesine kalabalığı yarması, sanki formu ilk teslim edenin konut sahibi olma hakkını alacakmış gibi bir önyargının oluşu, izdihama ve küçük çaplı tartışmalara neden oldu.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, birbirinden önemli müjdeleri art arda verdiği konuşmasında vatandaştan büyük alkış topladı.

Seyfi Dingil’in konuşmasından satır başları şöyle:

İskenderun İçin Tarihi Bir Gün!

Bugün ilk talepleri almaya başlıyoruz. Mutfakta çok çalıştık, projelerimizi bitirdik, resmi yazışmalar yani izinler bitti, ekipçe çalıştık ve bugünlere geldik. Şimdi bugün İskenderun için tarihi bir gün, bu gün talepleri almaya başlıyoruz!

Belgelerle Birlikte Suratlarına Şamarı Vuracağız!

Dış mihrakların bunu bir seçim yatırımı olduğunu söylüyorlar. Göreceksiniz ki, biz belgelerimizle onların suratlarına şamar gibi vuracağız. Bu memleketin ilerlemesine, bu kentin Akdeniz'in incisi olmasına kimse engel olamayacak!

Konutlar Ferah Olacak!

Düğünyurdu Mahallesi'nde yani  Gültepe'nin üstünde 450 dönüm, bu gayretlerle maliyeden alındı. Sağ olsun milletvekilimizin Ankara'da çok gayret gösterdi, orası 1. derece sit alanıydı biz  orayı 3'e çevirdik! Çünkü İskenderun'da yer yok, petrol ofisiyle alayın arasına sıkışmış İskenderun! Bu yüzden orada hem yazlık hem de kışlık olabilecek 450 dönümlük yer sit alanından çıkardık, aylarca uğraştık ve aştık. Taşların arasına vatandaşlarımız zeytin ağacı dikmişti, Tarım Bakanlığı'ndan bu da çözüldü. Projeler yapıldı ve alt yapı hazırlığını oluşturmak için bugün sizlerle buradayız. Belediyemizce yapılacak yani imar planına altlık oluşturacak konut tipini belirlemek üzere, 2+1, 3+1 şeklinde adetini belirlemek üzere 4 bin 500 tane konut yapılıyor. Bunun altını hazırlamak için bugün sizleri davet ettik.

2 Tip Konut Yapılacak!

Alt gelir gruplarına 2 tip konut yapılacak. Bir tanesi sosyal konut, diğeri ise dar gelirli konut şeklinde olacak. Sosyal konut 10 yıl vadeli,  dar gelirliler için de 10 yıl vadeli, fiyat çok cazip şekilde TOKİ tarafından belirlenecek çok düşük bir peşinatla, siz oraya oturduktan sonra taksitleriniz başlayacak. Talep başvurularımız 1 ay sürecek, ondan sonra 3-5 ay içerisinde kazma ve küreği vuracağız.

Projeyi Biz Çiziyoruz!

İskenderun'un  yapısına uygun, rutubetli, sıcak ve nemli bir kent olduğu için projeyi biz belediye olarak çiziyoruz. Ön balkonu denizden, arka balkonu dağdan ve mutfaklar hanımlara göre geniş kapsamlı, İskenderun'unun yaşam şekline uygun bir konut projesi yaptık.

Kimse İskenderun'un Önüne Alamayacak! Ve Müjdeyi Veriyorum...

İskenderun'un kimse önünü alamayacak! Buradan şu müjdeyi de vermek istiyorum, ayın 21'i Çarşamba günü feyezan kanalının temizliğine, duvarlarına, nostalji köprüsüne, led ışıklarına başlıyoruz. Çevre Bakanlığı, Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri ve Hatay Valiliği ile birlikte ayın 21'nde Çarşamba günü saat 3'te feyezan kanalının proje açılışını yapıyoruz. Oraya ikinci bir sahil bandı yapıyoruz. Ve sinek meselesi İskenderun'da artık tarihe karışacak. Başlangıcında, Akbağlar Mahallesi kısmında bağlama dediğimiz yerde büyük bir göl yaparak tatlı suyu orada topluyoruz ve salıyoruz. Bu şekilde feyezan kanalı sorun olmaktan çıkıp cazibe merkezi haline gelecek. Allah İskenderun'u bu fitneden ve fesattan korusun diyorum, saygılarımı sunuyorum.

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da yaptığı konuşmada, İskenderun Belediyesi’nin AK Parti’li olmasının ardından iktidardan bir çok konuda destek aldıklarını ve en önemli projelere kaynak bulmada işlerinin çok kolaylaştığını belirttiği konuşmasında şöyle dedi: "Bugüne kadar İskenderun'umuz da sizlerin refah ve huzurunu, sizlerin daha güzel bir şehirde yaşaması için n gerekiyorsa sizlerden aldığımız talimatlar doğrultusunda elimizden geleni yapmaya çalıştık. Allah'a çok şükür bu doğrultuda da Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımız ve Bakanlarımızın İskenderun'a özel vermiş olduğu önem sayesinde İskenderun'umuzun hasreti olan  ve bir İskenderunlu olarak benimde hayallerim olan hizmetleri hayata geçirdik, hayırlı uğurlu olsun sizlere."

İskenderun’da TOKİ İzdihamı !!! Herkes Form İçin Birbirini Ezdi ..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet