Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

7 Yıldır Kimseyle Konuşmuyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde annesinin ölümünden etkilenen 10 yaşındaki Aydın Ala 7 yıldır kimseyle konuşmuyor,tepki vermiyor

7 Yıldır Kimseyle Konuşmuyor

Yerel   A+a-

İlçeye bağlı Söğütlüdere köyünde yaşayan 10 yaşındaki Aydın Ala, henüz 3 yaşındayken annesi Nazmiye Ala'nın pankreas kanserinden ölmesinden etkilendi. Aydın'ın son sözü "Annem öldü bir daha gelmeyecek" oldu. Minik Aydın o gün bugündür ne kimse ile konuşuyor ne konuşulanlara tepki veriyor. 3 yaşına kadar sağlıklı bir çocuk olan ve hatta televizyon izlerken şarkılara eşlik eden Aydın Ala'nın bu hastalığına çare bulunamıyor.
Aydın'ın babası Mustafa Ala ise maddi imkansızlıklardan dolayı çocuğunun hastalığına çare bulamadığından yakınıyor. Çocuğunun bu durumdan kurtulması için imkanları ölçüsünde tedavi ettirmeye çalıştığını söyleyen Mustafa Ala, "Eşim Nazmiye Ala 7 yıl önce pankreas kanserine yakalandı. Eşimin tedavisi için 7 tane ineğim vardı hepsini sattım. Gaziantep'te eşim tedavi oluyordu. Ancak hastalığa yakalandıktan 5 ay sonra hastanede öldü. Annesi öldüğünde Aydın 3 yaşındaydı. Bizimle konuşuyor yaşıtları gibi gülüp oynuyordu. Annesini defnettiğimiz gün Aydın evde 'Annem öldü, annem bir daha gelmeyecek, annem yok' gibi sözler söyledi. Ertesi gün Aydın sustu hiç kimseyle konuşmadı. Kendisi konuşmadığı gibi bizim söylediklerimize de bir tepki vermedi. 7 yıldır Aydın konuşmuyor. Sanki çevresinde biz yokuz. Sanki bizi hiç duymuyor gibi. Ben oğlumu tedavi ettirmek için Osmaniye'ye götürdüm Adana'ya götürdüm. Doktorlar bu durumun psikolojik olduğunu söyleyerek ilaç verdiler. Ama Aydın'da bir düzelme olmadı. Ben Allah rızası için yetkililerden yardım bekliyorum" şeklinde konuştu.
Baba Mustafa Ala, köy şartlarında iki çocuğuna hem annelik hem babalık yapmaya çalışıyor. Hastalığın yanı sıra yoksullukla da mücadele eden Mustafa Ala, Aydın'ın tedavisi için yardım istiyor. Aydın'ın ablası 12 yaşındaki Eşe Ala ise "Kardeşim benle konuşsun istiyorum" diyor.
Kadirli ilçesinde bir özel rehabilitasyon merkezinde eğitim alan Aydın Ala, sağlığına kavuşacağı günü bekliyor.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar